Kézi BL: a Vipers és az Elverum is anyagi támogatást kap a helyi szövetségtől

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 14:16
null
Nagy az öröm a norvég kézilabdakluboknál (Fotó: AFP)
Norvégia két, Bajnokok Ligájában szereplő kézilabdacsapata, a női mezőnyben szereplő Vipers és a férfiak között játszó Elverum tartott az idei nemzetközi kupaindulástól, a koronavírus okozta többletköltségek miatt, azonban a norvég szövetség a segítségükre sietett – írja a norvég TV2 hírportálja.

A klubok helyzete most rendeződött, miután a Norvég Kézilabda-szövetség egymillió koronás, azaz nagyjából 33 millió forintos támogatást állapított meg számukra.

Emellett ezentúl az Elverum is megkapja azt a 15 ezer koronás (500 ezer forintos) utazási támogatást a norvég profi ligától, amelyben a Vipers már korábban is részesült..

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a férfi és női kézilabda BL-csapatok között jelentős anyagi különbségek vannak, emiatt utóbbiak még nagyobb nehézségekkel szembesültek a jelenlegi járványidőszakban. A norvég szövetség lépése ezt a problémát is rendezheti.

„Gyakran panaszkodunk a nehézségek miatt, de ebben az esetben elismeréssel kell legyünk a szövetség iránt” – fejezte ki hálájátTerje Marcussen, a Vipers menedzsere a norvég TV2-nek nyilatkozva.

„Nagyon hálásak vagyunk ezért a támogatásért, és minden segítségért, amelyet a szövetségtől kaptunk”–
mondta Nils Kristian Myhre, az Elverum menedzsere, aki hozzátette:

„Nagyban hozzájárul ez ahhoz, hogy lehetővé váljon számunkra a BL-részvétel. Megmentették a szezonunkat. Az Elverum két éven át keményen dolgozott, hogy bejuthasson a legjobb 16 közé.”


A norvég televíziós csatorna hírportálja egy korábbi anyagában már foglalkozott azzal, hogy az egyesületek számára csak a koronavírus tesztek elvégzése 50 millió forintnak megfelelő norvég koronába kerülhet. Az összes járványhelyzet okozta többletköltség pedig ennek az összegnek a duplájára rúghat.

Erik Langerud, a Norvég Kézilabda-szövetség főtitkára a televíziónak elmondta: a két BL-szereplő klub külön támogatást kap, de a többi európai kupaszereplő egyesületet is szeretnék támogatni.

A Vipers ma este 18 órakor kezdi meg nemzetközi kupaszereplését Ljulbjanában a Krim ellen, az Elverum pedig jövő héten csütörtökön, idegenben játszik a Portóval.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT:
Metz Handball (francia), Rosztov-Don (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Team Esbjerg (dán), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, CSM Bucuresti (román), SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén)
B-CSOPORT: SCM Ramnicu Valcea (román), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Borussia Dortmund (német), CSZKA Moszkva (orosz), Brest (francia), Odense Handbold (dán), Podravka Koprivnica (horvát)

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT:
HC Vardar 1961 (északmacedón), PSG Handball (francia), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-PICK SZEGED, Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)
B-CSOPORT: Barca (spanyol), TELEKOM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), PPD Zagreb (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik