Kézi: 27 évesen be akarta fejezni az FTC korábbi vb-ezüstérmese

Vágólapra másolva!
2020.08.28. 10:25
null
Emilie Christensen 27 évesen be akarta fejezni a kézilabdát (Fotó: Török Attila)
A visszavonuláson is elgondolkodott Emilie Christensen, az FTC-Rail Cargo Hungaria korábbi kézilabdázója.

 

A norvég vb-ezüstérmes Emilie Christensen 2019 áprilisában szerződött a Ferencvároshoz, ám a „csonka” idényt követően idén márciusban a zöld-fehérek tudatták, hogy egyéb távozók mellett Christensen sem marad a klubnál.

A 27 éves irányító azóta – két évre – aláírt a norvég Molde HK-hoz, melynél korábbi edzőjével, Tor Odvar Moennel dolgozhat együtt. Christensen a váltás után elmondta, elgondolkodott rajta, hogy szögre akassza a cipőjét.

„Az előző idényem után elgondolkoztam rajta, hogybefejezzem a kézilabdát, de aztán találkoztam Tor Odvarral, Hege Lökennel és Mathilde Rivas Tofttal, és azt éreztem, hogy ők pontosan azt tudják nekem adni, amire vágytam. Olyan klubhoz kerültem, amelynek óriási ambíciói vannak, ráadásul azt is tudom, mit várhatok Tor Odvartól. Biztonságot jelentett számomra, hogy ebben a környezetben játszhatok” – árulta el Christensen az rbnett.no portálnak.

„A Magyarországon töltött évem elgondolkodtatott: korábban úgy vélekedtem, hogy ha a koronavírus miatt elmarad az idény, számomra az sem jelent akkora problémát, mostanra azonban ismét motivált vagyok, vágyom rá, hogy megint játszhassak. Megtapasztaltam az itteni légkört, és úgy éreztem, ennek a részese szeretnék lenni. Persze az sem hátrány, hogy a Molde nem külföldi csapat, így többet lehetek otthon. Ezek után már nem akarom befejezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik