Iváncsik Gergő: Mindent megvalósítottunk

Vágólapra másolva!
2013.10.11. 11:43
null
Csütörtökön legalább két szinttel az ellenfél fölé magasodott játékban a Veszprém (Fotó: Szabó Miklós)
Az MKB-MVM Veszprém különösebb megerőltetés nélkül 44–27-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsját a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, így továbbra is százszázalékos mutatóval vezeti az A jelű hatos küzdelmeit.

 

„Jól védekeztünk, jöttek a kapusbravúrok, sok labdát szereztünk, és nagyon érezte is a játékot a csapat – mondta Gulyás Péter, aki a meccs első félidejében a Veszprém legeredményesebb játékosa volt. – Bár nem tartom számon, örülök, hogy az ezeregyszázadik gólomat egy ilyen mérkőzésen szereztem. Mit is mondhatnék? Jussak el a kétezer-kétszázadikig is!”

„Boldog vagyok, mert szinte mindent megvalósítottunk, amit az edzéseken begyakoroltunk. Végre tudtuk hajtani a taktikánkat, noha mi is tudjuk, hogy ez nem a Zaporizzsja igazi arca volt” – vont összegzést a meccs után Iváncsik Gergő.

„A Zaporizzsja az első két fordulóban nagy meglepetést okozott, ezt szem előtt tartva nagyon komolyan készültünk ellenük és rájuk egész héten” – nyilatkozta a félidőben beszálló, több bravúrt bemutató, hetest is hárító Fazekas Nándor a mérkőzést közvetítő Digi Tv-nek.

KÖZEL A BL-REKORDHOZ
Az új Veszprém Arénában története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a Veszprém, ugyanakkor a BL-ben nyertek már nagyobb fölénnyel is a bakonyiak. 2004. november 6-án a litván Granitas Kaunas 38–17-es zakó után távozott Veszprémből. Dobott gólok szempontjából is volt már jobb veszprémi meccs: 2006. október 7-én a Povazská Bystrica (Vágbeszterce) kapusainak 46-szor kellett a hálóba nyúlniuk a labdáért (46–26), majd két hétre rá idegenben megismétlődött mindez (30–46).

Érdekesség, hogy a szezonban is volt már a veszpréminél nagyobb különbségű, s a győztes csapat részéről több gólt hozó meccs (Barcelona–Wacker Thun 45–26), de mindez persze semmit sem von le az Ortega-csapat érdemeiből.

„Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, a csapat védekezésben és támadásban is jól teljesített. A közönség kintről, mi bentről élveztük ezt a mérkőzést” – utalt Nagy László arra, hogy igazi közönségszórakoztató végjátékot hozott a meccs.

„Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, ugyanakkor el kell mondanom: bár nagy különbségű győzelmet arattunk, nem hinném, hogy ekkora lenne a különbség a két együttes között – összegzett Carlos Ortega vezetőedző. – Remekül ment a csapatnak a játék, egyaránt működött a nyitott és a zárt védekezésünk is, és szinte mindent belőttünk, amit lehetett. A közönség pedig nagyszerű hangulatot teremtett, élmény volt a mérkőzés.”

„Nagyon örülök, hogy megkaptam a bizalmat és a játéklehetőséget, még ha csak ilyen rövid időre is. És annak is örülhetek, hogy ilyen jól sikerült a meccsem. A kínai figuránál bevallom, improvizáltunk, mert nem igazán értettem, hogy mi készül. Csapatunk ereje a jó közösségi szellemben van, és abban, hogy minden játékos mindig bizonyítani akarja: neki bizony helye van itt” – mondta a veszprémiek BL-premieren áteső jobbszélsője, Gyene Norbert, aki a végjátékban három gólt szerzett.

„Az idény legrosszabb játékát mutattuk a mérkőzésen. A Veszprém nagyon jól védekezett, szinte minden kísérlete bejött. Közrejátszott, hogy még sosem játszott a csapatom ilyen hangulatú arénában, ráadásul ellenfelünk már az első félidei játékával megalapozta a sikert. A második félidőben próbáltam pihentetni a legjobbjaimat, mert csütörtökön a Celje ellen fontos mérkőzés vár ránk” – szabadkozott Szerhij Bebesko, a vendégek mestere.

„Szinte semmit nem mutattunk be ma a tudásunkból. Ugyanúgy készültünk, mint eddig, de semmi sem sikerült. Sok meccs van még és be kell bizonyítanunk, hogy sokkal jobbak vagyunk” – mondta az ellenfél részéről Oleg Szkopincev a mkb-mvmveszprem.hu-nak.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MKB-MVM VESZPRÉM–MOTOR ZAPORIZZSJA (UKRÁN) 44–27 (20–13)
Veszprém, 5000
néző. V: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek)
VESZPRÉM: Alilovic – GULYÁS P. 6, SULIC 6, NAGY L. 7, Schuch, TERZIC 2, Chema Rodríguez 1, Cs: Fazekas (kapus), Iváncsik G. 3, Ilics 2, RUESGA 6 (1), Pesics, UGALDE 4, DZSAMALI 4, Iváncsik T., GYENE 3. Edző: Carlos Ortega
ZAPORIZZSJA: Stochl – Kubatko 3, ONUFRIJENKO 5, Cap, SEVELEV 3, BURKA 6, Szkopincev 2. Cs: Kosevoj, Szapun (kapusok), Kurilenko 1, Gurkovszkij, Zsuk 2, Tyitov, Aflitulin 3, Kamanyin, Szemikov 2. Edző: Szerhij Bebesko
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–2. 11. p.: 9–3. 18. p.: 12–7. 24. p.: 16–10. 36. p.: 24–15. 41. p.: 27–17. 47. p.: 31–19. 54. p.: 37–23
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/–

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-MVM VESZPRÉM 3 3 102–71 +31 6
2. Motor Zaporizzsja (ukrán) 3 1 1 1 89–105 –16 3
3. CO Zagreb (horvát) 2 1 1 54–52 +2 2
4. Celje PL (szlovén) 2 1 1 50–46 +4 2
5. RN Löwen (német) 2 1 1 60–61 –1 1
6. Szentpétervár (orosz) 2 2 37–57 –20 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik