Ha törik, ha szakad – Nagy Péter jegyzete

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 23:14

Nem tudom, kinek milyen emlékek maradnak meg az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnoksággal kapcsolatban, de én biztosan nem fogom elfejteni a pillanatot, amikor a hatéves fiam korán reggel felébresztett, hogy férfiasan bevallja, ő bizony megkönnyezte a franciák ellen elveszített negyeddöntőt, s hiába az ötödik hely, alig aludt valamit... Pedig a tavalyi Európa-bajnokság óta jól tudom, a magyar férfi kézilabda-válogatott csupa szív játékával képes bárkit maga mellé állítani, hatása alá vonni, az azért meglepett, hogy a feleségemmel a képernyő előtt izgulták végig a hosszabbításba torkolló mérkőzést.

Mivel a héten nem kellett óvodába mennie, a fiam a többi magyarhoz hasonlóan a sportág szakértőjévé vált: a családi reggeli közben rendszeresen megbeszéltük az előző napi mérkőzésünkön történteket. Persze eredetileg úgy volt, hogy erre nem lesz lehetőség, mert apa legalább két hétig nem tartózkodik majd itthon, elvégre a helyszínről tudósít. Sajnálom, hogy a torna előtt fejetlenül kapkodó rendezők miatt végül nem jutottam el Egyiptomba, így nem élhettem át testközelből, ahogy az esélyesebbnek tartott németeket legyőzve csoportunk élén végzünk; ahogy a brazilok és a lengyelek felett aratott magabiztos sikerünkkel már a középdöntő második fordulójában kivívjuk a legjobb nyolc közé jutást; továbbá azt sem láthattam a helyszínről, ahogy Bánhidi Bence kiegyenlít a hatszoros világbajnok Franciaország ellen a rendes játék­idő utolsó percében. Ehelyett én is a tévé előtt ültem.

Ennek ellenére cseppet sem érzem úgy, hogy szegényebb lennék egy élménnyel. Sőt, ennél büszkébb nem is lehetnék, hogy a munkámból adódóan minden második estére – valójában minden napra – megvolt a programom az elmúlt két és fél hétben.

Ha törik, ha szakad – és ha végre eltűnik ez a fránya vírus az életünkből –, jövő januárban felpakolom a családot, és a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon tuti, hogy a helyszínen szurkolunk a magyar fiúknak. Mert megérdemlik!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik