Férfi kézi: Sagosen mindig is a Bundesligában akart játszani

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 15:27
null
Sagosen szerint a THW Kiel a világ legjobb csapata (Fotó: AFP)
Sander Sagosen, a THW Kiel férfi kézilabdacsapatának új sztárja a klub honlapjának adott interjúban beszélt arról, hogyan érzi magát Németországban, s mi motiválja őt a következő idényre.

 

Sander Sagosen csak nemrég érkezett meg Kielbe, hiszen a PSG visszarendelte a norvég sztárt a francia fővárosba – elvárták, hogy szerződését teljes mértékben ott töltse ki.

A Kiel új szerzeménye a klubhonlapnak adott interjúban beszélt arról, mennyivel másabb a német város Párizsnál, s az ambícióiról is beszámolt a thw-handball.de oldalán.

A kézilabdázó már berendezte a lakását Németországban, s most azon van, hogy minél jobban megismerje Kiel városát. Még néhány napig új lakóhelyén marad, aztán egy hétre hazalátogat Norvégiába, hiszen amint elkezdődik a felkészülés, erre már nem lesz lehetősége.

Sagosen elmondta, már alig várja, hogy elkezdje a közös munkát a Kiellel, szerinte ugyanis a világ legerősebb csapatáról van szó.

„A Kiel a legnagyobb és valószínűleg a legjobb együttes jelenleg a világon. Az első évemben lehetőségem lesz arra, hogy öt-hat trófeát nyerjek, ez – bár nehéz lesz – rendkívül motivál. Mindig is az volt az álmom, hogy a Bundesligában játsszak, ez végre megtörténik” – mondta Sagosen.

A norvég játékos azt is elárulta, hogy rendszeresen nézett Kiel-mérkőzéseket a televízió képernyőjén.

„Amikor volt rá lehetőségem, mindig figyeltem a Kielt. Azt gondolom, a legerősebb védelemmel rendelkezett az elmúlt idényben a gárda, s ehhez még jött a nagyon erős kontrajáték is” – tette hozzá a német klub új szerzeménye.

Sagosent az idény legjobb irányítójának választották a francia bajnokságban. A januári Európa-bajnokságon bronzérmes lett Norvégiával, valamint a gólkirályi címet is elhódította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik