Férfi kézilabda: a Szeged három válogatottjával hosszabbított

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 18:09
null
Skaliczki László az idény végén távozik a Picktől, Zubai Szabolcs (hátul) viszont marad a szegediek alkalmazásában<br />(Fotó: Fuszek Gábor)
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor személyében három magyar válogatott játékosával is szerződést hosszabbított.

 

A klub által kiadott közlemény szerint Vadkerti 3, Zubai 3+2, Ancsin pedig 2+1 éves megállapodást kötött a Pick Szegeddel.

„Három magyar válogatott játékossal, Vadkerti Attilával, Zubai Szabolccsal és Ancsin Gáborral sikerült megállapodnunk, mindhárom kézilabdás marad a Pick Szeged tagja. Zubaival 3+2, Vadkertivel hároméves, Ancsinnal 2+1 éves megállapodást írtunk alá. A keret kialakítása jelenleg is zajlik, Juan Carlos Pastor edzővel, aki a következő idénytől lesz a mesterünk, kapcsolatban állunk, az ő külön kérése volt, hogy az említett három játékost mindenképpen tartsuk meg, mert ragaszkodott hozzájuk. Egyelőre újabb megállapodást még nem kötöttünk, keressük azokat a kézilabdásokat, akik erősítései lehetnek a patinás klubunknak” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Vadkerti Attila a Pick Szeged leghűségesebb játékosa, 2000-ben mutatkozott be a csapatban, profi pályafutása alatt csak a Pickben szerepelt.

„Örülök, hogy sikerült hosszabbítanom, a vezetőkkel korrekt megállapodást kötöttem, így nagy valószínűséggel a Pick Szeged együtteséből megyek „nyugdíjba” – mondta a balszélső. – Mindig is hűséges voltam a csapathoz, és ezt kevés sportoló mondhatja el magáról. Erre idősebb koromban, biztos, hogy nagyon büszke leszek, és bízom benne, hogy majd a drukkerek is úgy emlegetnek, mint a leghűségesebb szegedi kézilabdást. Azonban még komoly feladatok várnak ránk, szeretnék a Pick Szegeddel nagy sikereket elérni, ezért dolgozom, ezért dolgozunk a csapattal.”

„A jövőm is fontos, ezért döntöttem a Pick Szeged mellett – magyarázta döntését Zubai Szabolcs, aki 2009 januárjában igazolt a Tisza-partiakhoz. – Remekül érzem magam a városban, remek a csapat, és remek körülmények között dolgozhatunk. A mai világban fontos a biztonság, itt, Szegeden pedig ebben a légkörben sportolhatunk. Izgalommal várom az elkövetkező időszakot, hiszen nem tettem le arról az álmomról, hogy bajnok vagy éppen kupagyőztes lehessek szeretett klubommal, a Pick Szegeddel.”

A szerdai „hosszabbítók” közül Ancsin Gábor a legfiatalabb, a 22 éves jobbátlövő 2011 nyarán igazolt Németországból a Pickbe.

„Úgy gondolom, két éve jó döntést hoztam a fejlődésem szempontjából, hogy Szegedre igazoltam, és most is jó döntést hoztam, hogy meghosszabbítottam a megállapodást – nyilatkozta Ancsin. – Nagy dolog hétről hétre a Pick Szegedben szerepelni, ilyen csodás közönség előtt pályára lépni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik