Férfi kézi: Vranjes ezzel a mondattal küldte pályára Székely Mártont

Vágólapra másolva!
2018.06.11. 15:42
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 29–24-es győzelmet aratott Szlovéniában világbajnoki selejtezőn. A mieink kapusa, Székely Márton a Nemzeti Sportnak adott miniinterjújában elmondta, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány milyen utasítással küldte őt pályára.

Hidegen, vagyis bemelegítés nélkül állt be csereként. Mivel küldte a kapitány Mikler Roland helyére?
– Egy árva szót sem mondott azon kívül, hogy „Menj, te jössz!”Hidegen, vagyis bemelegítés nélkül állt be csereként. Mivel küldte a kapitány Mikler Roland helyére?
– Egy árva szót sem mondott azon kívül, hogy „Menj, te jössz!”

Ennyi elég is volt?
– Minden mást már korábban, még az edzéseken és a videózásokon megbeszéltem Miklerrel, akitől Koperben a kispadról is kaptam tanácsot. A kapitány úgy látta jónak, hogy álljak be, én meg beálltam. Örültem a bizalmának, talán sikerült is élnem vele.

Nem talán, hanem százszázalékosan! Hetest, ziccereket védett, összefogta a védelmet, indított... Lehet ennél többet tenni a győzelemért?
– A védőink és a támadósorunk tagjai voltak a főszereplők, főleg a rutinos Nagy László és Ilyés Ferenc. A csapat egységét, akaraterejét az bizonyítja a legjobban, hogy a támadásban és védekezésben is fontos két beállósunk, Bánhidi Bence és Sipos Adrián nem éppen megérdemelt piros lapja után sem omlott össze. Sőt, mintha még elszántabbak lettünk volna.

Jól láttuk, hogy a tét nem bénította a gárdát, inkább fokozta a harci lázát?
– Pontosan! Ez volt a siker egyik titka.

És a többi?
– Kiválóan felkészültünk, kibírtuk a bírói tévedések okozta nyomást, a védőfalunk szinte betonból volt, a hajrában kihasználtuk a szlovénok tanácstalanságát és hibáit.

Mit vár Veszprémtől, a szerdai visszavágótól?
– Azt remélem, hogy őrületesen nagy csatában, hatalmas magyar szívvel újra nyerünk, s kijutunk a világbajnokságra.

A veszprémi visszavágóra június 13-án, szerdán 19 órától kerül sor. A párharc győztese kijut a jövő januárban rendezendő, dán–német közös rendezésű világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik