Férfi kézi-vb: Miklert és a védekezésünket dicsérik a házigazdák

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2013.01.14. 12:25
Az Egyiptom elleni győzelem kapcsán a magyar válogatott védekezése és Juan Carlos Pastor edző igazolása miatt a Pick Szeged is teret kapott a férfi kézilabda-világbajnokságnak otthont adó spanyolok híradásaiban.

A spanyol válogatott szombaton együtt nézte a Magyarország–Egyiptom (32–23) összecsapást, és a soron következő ellenfél Egyiptom mellett természetesen a mieinket is szemmel tartották, akikkel csütörtökön mérkőznek. A házigazdák sztárja, Julen Aguinagalde a magyar kapus, Mikler Roland teljesítményét emelte ki. „Egyiptom sokat lövő együttes, ami Mikler miatt most nem működött. Magyarország nagyon jól játszott, kiváló játékosai vannak, kemény ellenfél lesz" – mondta az Atlético Madridot erősítő Aguinagalde.

Hasonló véleményen volt a szövetségi kapitány Valero Rivera is.„A magyar válogatott látta az egyiptomiak Szerbia elleni mérkőzését, és remekül állta útját a támadásaiknak, amihez hozzá kell venni Mikler tizennégy védését. Magyarország ráadásul nagyszerűen kezelte az egyiptomi ellentámadásokat is" – nyilatkozta a spanyol szakvezető az AS-nak. A lap szerint Magyarország a házigazdák fő riválisa a csoportban, ami egy mérkőzés tapasztalatai (no meg a horvátok jelenlétével) merész, bár számunkra értékes megállapítás. Rivera a mienkkel kapcsolatban is mondott véleményt:

„Megváltoztak az olimpia óta, nem védik mindig a széleket, ahogy a Veszprém, és ez több lehetőséget ad az ellentámadások második hullámának. Amikor az alacsonyabb játékosaikkal védekeznek, kénytelenek öt-egyes felállást alkalmazni. Ez most kifizetődőnek látszik, és Nagy László szerepe is jelentősebb lett, nagyobb biztonságot ad védekezésben és támadásban is. Jobbnak láttam őt szombaton, mint az olimpián" – mondta Rivera.

Bár a távozását már az év legelején bejelentette, a spanyol sajtó hivatalosan a Pick-Szeged közleményéből értesült, hogy a spanyol szakember, Juan Carlos Pastor a nyártól Magyarországon folytatja. Az ABC országos napilap honlapja megjegyzi, hogy Pastor ezáltal egy rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő kispadját foglalja el, de arra is emlékeztet, hogy a Szegednek az utóbbi években nem sikerült a hazai bajnokság élén végeznie. A valladolidi helyi újság (El Día de Valladolid) megjegyzi, hogy a szakember tizennyolc idény után mond búcsút a város csapatának, a Cuatro Rayasnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik