Férfi kézi-vb: Davis mérges a dánokra Toft Hansen sérülése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.20. 12:34
null
David Davis mérges a dánokra René Toft Hansen sérülése miatt (Fotó: AFP)
David Davis, az egyiptomi férfi kézilabda-válogatott mellett a Telekom Veszprémet is irányító szakember szerint a társházigazda dánok túl sokat játszatták René Toft Hansent, ezért sérülhetett meg, aminek következtében valószínűleg hosszú időre kénytelen lemondani a szolgálatairól.

 

Mint beszámoltunk róla, René Toft Hansen a Norvégia elleni csoportrangadón sérült meg, és a dánok négy-hat hónapos kihagyást jósolnak, így nagy valószínűséggel a beálló számára véget ért a szezon. Nem jó hír ez a Veszprémnek, így David Davis sem volt túl boldog, amikor a dán Tv2 játékosa sérüléséről kérdezte.

Október óta problémái voltak, amit nem tudtunk teljesen kikezelni, majd eljött a világbajnokságra. Azt gondolom, többet játszott, mint kellett volna. Most így nagy problémánk van. Várom a hétfői orvosi vizsgálat eredményét, de mindenki azt mondja, hogy számára véget ért a szezon. Lehetetlen az idénynek ebben a szakaszában hasonló helyettest találni” – bosszankodott Davis.

„A klubnál van egy elvünk: ha problémád van a válogatott összetartás előtti hónapban, akkor a csapatnál kell maradnod, mert a klubod az első. Persze tudom, hogy mindenki szeret a válogatottban játszani, ám a játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a klubjukkal állnak szerződésben.”

A dánokat irányító Nikolaj Jacobsen visszautasította, hogy túl sokat használta volna Toft Hansent. Az első három csoportmérkőzésen 26, 25 illetve 0 perc jutott neki, majd Ausztria ellen 38 percet volt a pályán, mielőtt Norvégiával szemben a meccs elején megsérült.

René az első meccseken 10-12 percet játszott félidőnként. Ha ennél is kevesebbet töltött volna a pályán, akkor nehéz helyzetbe kerültünk volna. Nem azért sérült meg, mert túl sokat szerepelt. Ha a játékosok félidőnként 10-12 percnél nem lehetnének többet a pályán, nagyobb keretekre lenne szükség– mondta Jacobsen a Tv2-nek.

Nem Toft Hansen az első veszprémi, aki kidőlt a sorból a vb-n, korábban Jamali Iman szenvedett súlyos térdsérülést, míg a norvég Kent Robin Tönnesen el sem utazhatott a tornára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik