Férfi kézi-vb: a szlovén kapitány nem hitte volna; Wilbek a horvátokról

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 17:12
A mai elődöntők felvezetéseként mind a négy válogatott szövetségi kapitánya röviden elmondta véleményét a spanyolországi kézilabda-világbajnokságon. Boris Denic szlovén kapitány a torna előtt kinevette volna, aki azt mondja neki, a négybe jutnak, míg Ulrik Wilbek, a magyar csapatot búcsúztató dánok mestere fejlődő horvátokról beszélt.

Boris Denic (Szlovénia): – Ha valaki azt mondja nekem a torna előtt, hogy a négybe jutunk, biztos kinevettem volna. Most először került be a szlovén csapat a négy közé a világbajnokságon. A házigazda spanyolok ellen fogunk játszani, így sejtjük, mire számíthatunk. Ennek ellenére biztosan nagy élmény lesz.Boris Denic (Szlovénia): – Ha valaki azt mondja nekem a torna előtt, hogy a négybe jutunk, biztos kinevettem volna. Most először került be a szlovén csapat a négy közé a világbajnokságon. A házigazda spanyolok ellen fogunk játszani, így sejtjük, mire számíthatunk. Ennek ellenére biztosan nagy élmény lesz.

Valero Rivera (Spanyolország): – Telt házra és nagyszerű hangulatra számítunk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elődöntő a szülővárosomban lesz, ahol eddigi életemet töltöttem. Nagy lesz rajtam és a csapaton is a nyomás, de ez minket még inkább motivál. Nagy tisztelet illeti a szlovén válogatottat, mindannyian nagyon komolyan fogjuk venni a találkozót.

Slavko Goluza (Horvátország): – Nagy önbizalommal érkeztünk a vébére. Tudtuk, hogy bármit elérhetünk. Fiatal csapatunk van, amelyből kimaradt néhány tapasztalt játékos. A legnagyobb érdem magáé a csapaté. Nem kétséges, hogy a dánok a meccs favoritjai, akiket kiváló edző irányít.

Ulrik Wilbek (Dánia): – A horvátok figyelemreméltó fejlődésen mentek át. Mindig jó látni, amikor a kollégák munkája nyomán egy csapat még jobbá válik, és még inkább összekovácsolódik. A horvátok megverték a spanyolokat a csoportkörben, majd a franciákat a nyolcaddöntőben – meglátjuk, találunk-e módot a legyőzésükre.

SPANYOLORSZÁG, FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Szlovénia 19.15 (Tv: Sport1)
Dánia–Horvátország 21.30 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik