Férfi kézi: távozik a lengyel válogatott éléről Dujsebajev

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 12:06
null
Talant Dujsebajev az idei világbajnokság egyik mérkőzésén (Fotó: AFP)
Talant Dujsebajev vasárnap este bejelentette, hogy lemond a lengyel férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

 

A lengyelek vasárnap hazai pályán csak döntetlent játszottak a fehéroroszokkal Eb-selejtezőn (27–27), egyelőre nyeretlenül utolsók a csoportjukban, és két fordulóval a vége előtt igen haloványak a továbbjutási esélyeik.

„Felelős vagyok ezekért az eredményekért, nem bújhatok el a következmények elől” – idézi a lengyel média Talant Dujsebajevet.

Lengyelország válogatottja a szerbtől öt-, a fehérorosztól négy, a romántól hárompontos lemaradásban van a 2. csoportban. A jövő évi horvátországi tornára a csoportok első és második helyezettjei jutnak ki, valamint a hét csoportharmadik közül a legjobb (egyelőre Spanyolország, Németország és Svédország ért célba).

A lengyel szövetség elnöke, Andrzej Krasnicki közölte, nem szokott ilyen érzelmileg túlfűtött helyzetben dönteni, ezért a szövetségi kapitány bejelentését sem fogadja el.

„Hivatalosan nem kaptam meg a lemondását. A meccs után valóban közölte, hogy nem bírja elviselni a feszültséget, de nem akartam ilyen komoly témában beszélni vele a folyosón. Ezután hallottam én is, mit mondott a sajtótájékoztatón, de ismételten hangsúlyozom, először szeretnék találkozni vele és nyugodtan beszélni. Persze, ha megerősíti, hogy nem akar többet a válogatott élén dolgozni, akkor nem lesz más választásom” – magyarázta az elnök.

A kirgiz származású szakember – aki a lengyel előtt a magyar válogatottat irányította – a tavalyi riói olimpián a negyedik helyre vezette csapatát, ám az idei világbajnokságon már csak a 17. lett vele.

A magyar szövetség tavaly február 2-án bontotta fel a szerződését, miután a lengyelországi Európa-bajnokságon csak a 12. helyen végzett a mieinkkel, akik így lemaradtak az olimpiai selejtezőről és a riói szereplésről.

Dujsebajev tavaly – a döntőben a Telekom Veszprémet legyőzve – Bajnokok Ligáját nyert a lengyel Vive Tauron Kielce vezetőedzőjeként, ám címvédőként idén a nyolcaddöntőben búcsúztak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik