Férfi kézi: távozik a Kiel Európa-bajnok balátlövője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 13:37
null
Ahogy itt épp a barcelonás Sorhaindót, úgy most a Kielt is otthagyja Christian Dissinger (Fotó: AFP)
Közös megegyezéssel szerződést bontott Christian Dissingerrel a THW Kiel kézilabdacsapata – tudatta a német alakulat hivatalos közleményben.

 

A 26 éves balátlövő 2015 óta erősítette a Kielt, 130 mérkőzésen 235 gólt lőtt a német rekordbajnok színeiben, egyetlen trófeáját (Német Kupa) tavaly nyerte a csapattal. Szerződése 2020 nyarán járt volna el, ám úgy döntöttek, előbb felbontják azt, így a német válogatottal 2016-ban Európa-bajnokságot és olimpiai bronzérmet nyerő Dissinger új klubot kereshet magának kötöttségek nélkül.

„Egyik fél sem volt elégedett a jelenlegi helyzettel. Christiannak több játékidőre volt szüksége, ezt viszont mi nem tudtuk garantálni, ezért döntöttünk a szerződésbontás mellett” – mondtaSzilágyi Viktor, a Kiel sportigazgatója.

Egy másik német élvonalbeli klub is fontos hírt osztott meg hétfőn: a Rhein-Neckar Löwen szerződést hosszabbított csapatkapitányával, Andy Scmiddel. A 35 éves irányító – akit 2017-ben az év kézilabdázójának választottak Németországban – 2022-ig írt alá, így akár 39 esztendős koráig is klubnál maradhat.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik