Férfi kézi: szlovén válogatott játékost igazolt a Szeged

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 10:44
null
Nik Henigman a 2017-es világbajnokság bronzmérkőzésén a horvátok ellen (Fotó: AFP)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy 1+2 éves szerződést kötött Nik Henigmannal. A 22 éves, 200 cm magas szlovén válogatott balátlövő eddig hazájában, az RD Riko Ribnicában szerepelt.

 

 

Mirko Alilovic, Stanislav Kaspárek és Joan Canellas után megvan a Mol-Pick Szeged negyedik nyári igazolása. A kétszeres magyar bajnok péntek délelőtt Instagram-oldalán jelentette be, hogy a szlovén válogatott Nik Henigman 1+2 éves szerződést köt a klubbal. A 22 éves, 200 centiméter magas balátlövő eddig hazájában, az RD Riko Ribnica gárdájában szerepelt – olvasható a klub honlapján.

„Fiatal kora ellenére már huszonkilencszer húzhatta magára a szlovén nemzeti együttes címeres mezét – mutatta be az új szerzeményt Szögi Nándor operatív igazgató. – Szerepelt a franciaországi világbajnokságon, ahol bronzérmes lett csapatával, megjárta a riói olimpiát, és ott volt az idei horvátországi Eb-n is. Régóta figyeltük, kőkemény játékost ismerhettünk meg benne, aki ha támad, akkor sem jön zavarba. Nik Heningmannal egy plusz két éves szerződést kötöttünk, a nyártól csatlakozik a Mol-Pick Szeged csapatához.”

A játékos eddig 44 gólt szerzett a szlovén alakulatban. Klubcsapatával szerepelt az EHF-kupában, a 2016–2017-es szezonban a csoportkörig jutottak, miután a selejtezőben kiverték a Temesvár együttesét. Ebben az idényben 32 gólt szerzett Henigman. A finn Cocks búcsúztatta a Ribnicát, a Pick új szerzeménye viszont a két meccsen 18 gólt dobott (10 otthon, 8 idegenben), de ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik