Férfi kézi SEHA-liga: kiütéses győzelemmel döntős a Veszprém

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 22:00
null
Vajlupau (jobbra) nyolcat lőtt az elődöntőben (Fotó: Telekom Veszprém)
A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda SEHA-liga zadari négyes döntőjének vasárnapi fináléjába, mivel az elődöntőben kiütötte az északmacedón Eurofarm Pelisztert. A magyar csapat ellenfele a horvát PPD Zagreb lesz. 

Még az első tíz perc sem telt el, és a Telekom Veszprém picit máris el tudott szakadni az északmacedón Eurofarm Pelisztertől, 9–5-ös vezetést szerzett Jahja Omar és Manuel Strlek góljaival. Momir Ilics csapatának lendülete a következő tíz percben sem csökkent, az Építők már 18–10-re húzott el. A gárda semmit nem vett vissza az iramból és az elszántságból, amit jól mutatott, amikor a veszprémi védelemben robotoló Ligetvári Patrik egyszerűen széttépte a beálló Zsarko Pesevszki mezét, aki őszinte meglepetést tükröző arccal vonult le kicserélni a pólóját.

Csak az első hat perc volt szoros, innen nem is volt már visszaút az északmacedón gárda számára, melynek edzője, Lars Walther az időkérések alkalmával sem tudott új lendületet adni együttesének, és a nyolcgólos hátrány maradt a szünetig. Az első játékrészben a Veszprém elsősorban a széleken volt erős, Strlek és Mikita Vajlupau egyaránt hat-hat gólt rámolt be a nagyon gyengén védő Urban Lesjak és Marko Kizics kapujába – igaz, Vladimir Cupara sem fogott ki különösebben jó első félidőt.

A második játékrészben Ilics több lehetőséget adott a fiataloknak is, Lukács Péter és Ilic Zoran pedig gólokkal hálálta meg a bizalmat. A Telekom Veszprém végül 41–27-re nyert, ennyi gólt pedig még senki sem szerzett a SEHA-liga négyes döntőjében, holott az utolsó két és fél percben nem is esett találat a mérkőzésen. Tizenketten szereztek gólt az Építők csapatából, Vajlupau nyolcszor, Jahja, Andreas Nilsson és Strlek hatszor-hatszor talált be az ellenfélnek.

A meccs izgalmasnak nem volt nevezhető: az Eurofarm Peliszter ugyan igyekezett a nyáron erősíteni, de a Veszprém számára egyelőre nem volt valódi ellenfél, még a kétbeállós játékkal sem tudta megtörni a magyar csapat védelmét. Mivel a másik elődöntőben sem született meglepetés a két horvát alakulat összecsapásán – a PPD Zagreb hat góllal legyőzte az RK Nexét –, a vasárnapi döntőben ugyanaz a két gárda találkozik egymással a SEHA-liga döntőjében, mint egy évvel ezelőtt: a Veszprém és a Zagreb.

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA, NÉGYES DÖNTŐ, ZADAR
ELŐDÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–HC EUROFARM PELISZTER (északmacedón) 41–27 (24–16)
Zadar,
1214 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok)
VESZPRÉM: Cupara 1 – VAJLUPAU 8, J. OMAR 6 (2), Pesmalbek 1, Ligetvári, Lauge 3, STRLEK 6. Csere: Mahé, A. NILSSON 6, Sipos A., El-Dera 2, Nenadics 4, B. Blagotinsek 2, Ilic Z. 1, Lukács P. 1. Edző: Momir Ilics
PELISZTER: Lesjak – Radovics 1, HOSZNI 6 (1), Davyes, Vaszilijev 2, Szusszi 2, Kuzmanoszki 3. Csere: Kizikj (kapus), SERI 5, PESEVSZKI 5 (1), Tankoszki, Koszteszki, Ojleszki 2, Gjorgovszki, Atanaszijevikj 1, Kukoszki. Edző: Lars Walther
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–5. 11. p.: 9–5. 15. p.: 14–9. 20. p.: 18–10. 24. p.: 20–13. 37. p.: 30–18. 45. p.: 36–21. 51. p.: 37–23.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Sikerült sok lerohanásgólt lőnünk, ahogy a gyors játékot próbáljuk játszani mostanában. Csináltunk nagyon szép dolgokat. Készülünk a döntőre, van egy napunk pihenni. Azért jöttünk ide, hogy újra elhódítsuk a kupát, ezért dolgozunk.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
RK Nexe (horvát)–PPD Zagreb (horvát) 26–32
(11–16)

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
16.30:
RK Nexe (horvát)–Eurofarm Peliszter (északmacedón)
DÖNTŐ
19.00:
Telekom Veszprém–PPD Zagreb (horvát)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik