Férfi kézi: Ortega érmet nyert a japán válogatottal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 20:36
A férfi kézilabda Európa-bajnoksággal egy időben rendezték meg Bahreinben az Ázsia-bajnokságot. A döntőben Katar 27–22-re nyert a házigazda ellen.  

Ahogy megírtuk, a japán válogatottat irányító korábbi veszprémi edző, Antonio Carlos Ortega már a négy közé jutással elérte a kitűzött célt, a vb-részvételt a távol-keleti együttessel. A tornáról ugyan csak hárman kvalifikálnak a jövő évi franciaországi vb-re, de a később győztes Katar már korábban kiharcolta az indulást azzal, hogy 2015-ben a második helyen végzett a vb-n Franciaország mögött. japán válogatottat irányító korábbi veszprémi edző, Antonio Carlos Ortega már a négy közé jutással elérte a kitűzött célt, a vb-részvételt a távol-keleti együttessel. A tornáról ugyan csak hárman kvalifikálnak a jövő évi franciaországi vb-re, de a később győztes Katar már korábban kiharcolta az indulást azzal, hogy 2015-ben a második helyen végzett a vb-n Franciaország mögött.

A csoportkörben csak Katartól kikapó Japán az elődöntőben alulmaradt Bahreinnel szemben, a bronzmeccsen azonban 25–16-ra legyőzte Szaúd-Arábiát. Ortega megbízatása egy hónapra szólt, a spanyol szakember a dán Kolding irányítását veszi át februártól.

Ortega érmet nyert a japánokkal
Ortega érmet nyert a japánokkal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik