Férfi kézi NB I: Ez a játék sehova sem vezet - Debre Viktor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 09:50
Nyert ugyan legutóbb a Grundfos Tatabánya a férfi kézilabda-bajnokságban a Provident-juniorválogatott ellen (28–24), ám a félidőben még a fiatalok vezettek néggyel, ezért a hazai gárda felpaprikázott trénere, Debre Viktor szókimondóan értékelt.

„Van itt egy-két ember, aki azt hiszi, hogy a játékával szívességet tesz. Ez a hozzáállás megengedhetetlen. Becsaptuk magunkat, a közönségünket. Ez a játék sehova sem vezet.”

A szakembert felettébb zavarta a győzelem szerény különbsége, valamint a félidei állás és játékosai pályán nyújtott igen visszafogott teljesítménye. Mi van a háttérben? Miért „lazult el”a Tatabánya? Mit mondott a tréner az öltözőben? Hogyan oldható meg a gond?

„A végén kezdem – válaszolta Debre Viktor. – Szerencsére nincs akkora és olyan problémánk, amelyen jó közösséghez méltóan ne tudnánk úrrá lenni. A meccs után az öltözőben azonnal megbeszéltük a történteket. Nem voltam finom a fiúkkal, mert többen megérdemelték a szigorú szavakat. Nálam az a módszer, hogy a szemébe mondom annak, akivel nem vagyok elégedett, így nincs félreértés. Ugyanakkor ez öltözői belügy marad, nem tartozik a nyilvánosságra. Az esetet lezártuk, az érintettek magukba szálltak.”

A háttérről és az „ellazsált”meccsről a tréner elmondta, nem egyedi eset a tartalékos, sok sérültet nélkülöző (Díaz Ivo vállát csütörtökön megműtötték) Tatabányáé. Bárki láthatja, hogy a bajnokságba gyakorolni, rutint szerezni benevezett, fokozatosan erősödő juniorok elleni, előre lefutottnak gondolt meccset a legtöbb csapat könnyen veszi. A PLER erre rá is fizetett – kikapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik