Férfi kézi: Mikkel Hansen hiszi, hogy még sokáig tud a legmagasabb szinten játszani

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 12:08
null
Mikkel Hansen még sokáig szeretne magas szinten kézilabdázni (Fotó: AFP)
Mikkel Hansen, a Paris Saint-Germain dán válogatott kézilabdázója 2022-ben hazatér és az Aalborgban folytatja pályafutását. A remek balátlövő reméli, tud segíteni abban, hogy az Aalborg a nemzetközi porondon magasabb szintre lépjen.

 

Az olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnok játékosnak a 2021–2022-es idény végén lejár a szerződése a francia klubjánál, ezután csatlakozik az Aalborghoz.

Hansen 2012 óta szerepel a PSG-ben, amellyel többek között hét bajnoki címet nyert és egyszer, 2017-ben bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

„Valószínűleg 2022 az utolsó esélyem, hogy hazatérjek és az általam elvárt teljesítményt nyújtsam – idézi a dán TV 2 Sport Mikkel Hansent.Meggyőződésem, hogy még sokáig képes vagyok a legmagasabb szinten játszani, és remélem, tudok segíteni az Aalborgnak abban, hogy a nemzetközi porondon megerősödjön.”

A 33 esztendős klasszis elárulta, a családja jövője is szerepet játszott a döntésében. Hansen és felesége májusra várja a második gyermeküket.

„Ez az Aalborg történetének egyik legnagyszerűbb napja
– jelentette ki Jan Larsen, a klub sportigazgatója. – Mikkel évek óta a világ egyik legkíválóbb kézilabdázója. Óriási erősítés ez a klub számára. A közelmúltban dinamikusan fejlődtünk, ez az igazolás pedig még magasabbra teheti a lécet.”

A TV 2 Sport arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel Hansen legalább tízévnyi külföldön tartózkodás után költözik vissza a hazájába, a helyi törvények értelmében jelentős adókedvezményben részesül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik