Férfi kézi: Lékai Máté sokat tanulhat nálunk - Ortega

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.07. 09:22
null
A veszprémiek ki-ki meccsre számíthatnak a PSG elleni BL-negyeddöntőben - edzőjük szerint (Fotó: Veres Viktor)
Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának edzője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A szakember a műsorban elmondta, csapatát is azok között tartja számon, amelyek esélyesek a Bajnokok Ligája megnyerésére, de ez az állítás több együttesre is vonatkozik.

 

„Esélyes a Veszprém a Bajnokok Ligája megnyerésére, de ugyanúgy igaz ez a Barcelonára és több más csapatra is” – mondta Ortega, akinek szavaiból kiderült, hogy a katalán együttest tartja a legjobb formában lévő együttesnek, ugyanakkor erősorrendet nem kívánt felállítani a csapatok között, mert véleménye szerint az úgyis relatív.

SZAVAZÁS

A férfi kézi BL negyeddöntőjének első felvonásán a francia PSG vendégeként lép pályára az MKB-MVM Veszprém. Mit vár a találkozótól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Plockban a védekezés gyengébb volt, ezt feltétlenül javítani kell. A támadásaink jobbak voltak, de tény, hogy a védekezésben előre kell lépnünk, mert egyébként is valljuk, hogy a kézilabdát hátulról előre játsszák – mondta Ortega, aki a PSG elleni összecsapásoktól kiélezett párharcot vár. – Ki-ki mérkőzés lesz a PSG elleni. Tudjuk, hogy a közönségünk hazai pályán mennyire támogat minket, de ehhez idegenben jó alapot kell elérni. Jövő héttől csak erre koncentrálunk, a hétvégén azonban még vár ránk a Magyar Kupa.”

A spanyol szakember beszélt arról is, hogy mi a fő különbség a játékfelfogásban hazájában és Magyarországon. „Sokkal taktikusabb a játék Spanyolországban, míg itt inkább a fizikai jelleg dominál. A Veszprémnél ez utóbbit akarjuk kiaknázni, miközben az előbbit fejlesztjük” – mondta Ortega, aki örül Lékai Máté megszerzésének, és támogatta a válogatott irányító megszerzését.

„Egy magyar együttesben magyar játékos szerződtetésére kell törekednünk. A magyar játékosok ismerik a bajnokságot, és Lékai Máté sokat tanulhat nálunk és sokat is tehet hozzá a játékhoz. Chemához hasonlóan sok mindenben gazdagíthat minket.”

Ortega beszélt arról is, hogy Nagy László mit jelent a csapat számára. „Jó kapcsolatról van szó közte és köztem, soha nem volt ellentét, de mindig tisztázni is kell, hogy ki meddig mehet el. Ő egy természetes vezér a pályán, támadásban és védekezésben egyaránt, de ott nem tartunk, hogy a taktikába is beleszóljon. Viszont az öltözőben zajló dolgokról kikérjük a véleményét, ám egyébként is arra törekszünk, hogy megbeszéljünk mindent a játékosokkal” – nyilatkozta az edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik