Férfi kézi: kikapott a Veszprém a Kielce elleni felkészülési meccsen

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 19:39
Nézők előtt lépett pályára saját otthonában a Telekom Veszprém a lengyel Kielce elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet a vendégek nyertek meg 32–29-re.
Három góllal nyert a sárga mezes Kielce Veszprémben – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Három góllal nyert a sárga mezes Kielce Veszprémben – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

 

Pacsi vagy boksz?– kérdezte az egyik veszprémi törzsszurkoló a másikat, majd azzal a lendülettel ököllel belecsapott a nyitott tenyérbe. Nos, a bizonytalanság nemcsak a drukkereken, de a sportág összes résztvevőjén érződik: a Magyar Kézilabda-szövetség momentán azon dolgozik, hogy a fordulók sűrítésével valahogy időt nyerjen az NB I biztonságos lebonyolításához, míg az európai szövetségnek (EHF) a Bajnokok Ligájában kellene valahogy belökni az ajtót. Na és persze ott van a bakonyiak vezetőedzője, David Davis, akinek csapata védekezését illetően kellene megtalálni a megfelelő formulát, miután a 26-szoros magyar bajnok az eddigi felkészülési mérkőzéseken eléggé sebezhetőnek tűnt hátul.

A 2016-os BL-döntő pénteki „visszavágójának” nagy részében azonban nem úgy tűnt, hogy ez a seb „gyógyulna”, és nemcsak azért, mert a Telekom Veszprém hazai pályán 32–29-re kikapott a Kielcétől, hanem mert a Blaz Blagotinsek által vezérelt hatosfal egyelőre nem akar összeállni. A lengyelek a rendkívül mozgékony Alex Dujshebaev vezetésével rendre megtalálták a rést a pajzson, ami jelen esetben a hármas pozíciót jelentette, és ha Vladimir Cupara nem nyújt kiemelkedőt a kapuban, akár már az elején több góllal elhúzhatott volna a vendéggárda. Mindenesetre volt minek örülni is magyar részről, többek között a vállsérüléséből felépülő Lékai Máté visszatérésének vagy a büntetők elvégzésére előlépő Jorge Maquedának. Ez a felkészülési mérkőzés amúgy az augusztus 25-én esedékes Vojvodina elleni SEHA-liga-negyeddöntő főpróbájaként szolgált a veszprémieknek, ám miután a helyi műsorközlő egyszer sem említette a szerb alakulat elleni párharcot a jövő heti program felsorolásakor, ebből arra lehet következtetni, a keddi találkozó elmarad.

A harminchárom találatot hozó első játékrészt (16–17) hasonlóan góldús félidő követett, amelyben a felek sokáig fej-fej mellett haladtak, csak a végére lépett el a Kielce. Davis mester eközben többször próbált belenyúlni a mérkőzésbe, de sem az időkérés, sem pedig a belső védők forgatása nem hozta meg a várt eredményt. A bakonyiak szemmel láthatóan ólomlábakon mozogtak, sok technikai hibát vétettek, miközben a lengyelek – boksznyelven szólva – végig ugyanazt a sérült testrészt ütötték. Ha a beállóhoz eljutott a labda, az általában góllal vagy hetessel fejeződött be, ráadásul középről is sokszor átlőtték a termetes magyar falat, amire a házigazdák a legtöbbször könnyű és üres kapus gólokkal feleltek – David Davisnak így továbbra is fel van adva a lecke a jövő pénteki, Budakalász elleni idényrajt előtt.

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Telekom Veszprém–Lomza Vive Kielce (lengyel) 29–32 (16–17)
Veszprém, 3100 néző. V: Horváth, Marton
VESZPRÉM: Cupara – Lékai 4, Tönnesen 1, Blagotinsek 2, Borozan 3, Nilsson 4, Manaszkov 3. Csere: Marguc 2, Ligetvári 1, MAQUEDA 5 (3), Markussen, Moraes, Nenadics 3, Siskarjov 1. Edző: David Davis
KIELCE: Walach – Moryto 1, A. DUJSEBAJEV 7, D. Dujsebajev 1, Karaljok 2, Kules 3, Fernandez 2. Csere: WOLFF (kapus), Gebala 1, KARACIC 6 (2), Surgiel 1, TOURNAT 4, Sicko 1, Vujovic 2, Gudjonsson 1 (1). Edző: Talant Dujsebajev
Az eredmény alakulása: 2. perc: 0–3. 8. p.: 2–3. 13. p.: 6–5. 19. p.: 9–11. 24. p.: 13–12. 38. p.: 20–20. 42. p.: 21–21. 49. p.: 25–24. 53. p.: 25–27. 55. p.: 28–30
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

Mol-Pick Szeged–RK Nexe (horvát) 3328 (18–15)

Harmadik felkészülési meccsét játszotta a szegedi csapat, ezúttal horvát ellenféllel szemben. A hazaiak az első félidő derekára már hat góllal is elléptek, innen kapaszkodott vissza a hajrában a Nexe. A második játékrészben egy gólra is feljött a horvát együttes, majd Mikler Roland ziccert védett, percekkel később pedig újra ellépett a Szeged – és öt góllal győzött.

TOVÁBBI FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Nyíregyházi FKC–Ceglédi KKSE 22–33
Grundfos Tatabánya KC–Dabasi KC VSE 31–23
Budai Farkasok–Orosházi FKSE-Linamar 34–37
PLER-Budapest–HE-DO B. Braun Gyöngyös 23–30
Budakalász–FTC 27–25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik