Férfi kézi: Ilics szerint sok újat tanulhatnak Ortegától

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 18:32
Momir Ilics, az MKB-MVM férfi kézilabdacsapatának szerb légiósa elmondta, 32 évesen is sokat tanulhat Carlos Ortegától, míg a magyar együttest a kölni négyes döntőbe várja.

„Biztosra akartam menni, amikor tavaly új csapatot választottam magamnak. Volt más választásom is Németországban, de a kínálkozó lehetőségek közül Veszprémben, illetve a veszprémiek ajánlatában láttam a legtöbb fantáziát. Megújulást reméltem, új környezetre és impulzusokra vágytam, és az eddigi tapasztalataim szerint jó döntést hoztam. Az MKB-MVM Veszprém egy tradicionálisan jól szereplő, biztos lábakon álló és kiszámítható csapat, nem mellesleg már most is Európa egyik legjobb együttese. Ha nem így lenne, akkor az egykori csapatomat, a THW Kielt sem tudta volna megszorítani" – mondta Ilics a Telekom Sporthír Szolgálatának.Ilics a Telekom Sporthír Szolgálatának.

„A Veszprémet, amely már ittlétem hónapjai alatt is nagyon sokat fejlődött, képesnek tartom arra, hogy bejusson a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, és azt sem tartom kizártnak, hogy még a döntőig is el tud jutni. Jó a 'hadvezér' hatalmas taktikai tudással és jó a 'hadsereg' is, tapasztalt és törekvő játékosokkal. Carlos Ortega pályafutásom első spanyol edzője, akitől 32 évesen is sok újat tudok tanulni, de nem csak én, hanem velem együtt az egész csapat is."

Ilics Veszprémben 9 BL-csoportmérkőzés után jelenleg 56 gólnál tart, így elképzelhető, hogy egyéni rekordját (a 2011–2012-es szezonban 70 gólt dobott a Kiel színeiben) idén be tudja állítani, vagy talán még megdönteni is.

„Az első dolog a csapat érdeke, közös céljainak megvalósítása, és csak az után érdemes arról beszélni, hogy miként teljesülnek a személyes álmaim. Új csapatommal mindenképpen szeretnék eljutni, illetve visszatérni Kölnbe, az európai 'csúcstalálkozóra', és ott a lehető legjobban szerepelni."

Harmincötödik évébe lép majd, amikor lejár az MKB-MVM Veszprémmel tavaly megkötött szerződése, de ez még olyan messze van, hogy a távolabbi jövőjéről érthetően még nem tud nyilatkozni.

„Jól érzem magam Magyarországon, baráti a légkör, a veszprémi szurkolók a szívükbe fogadtak, de annak is örülök, hogy amióta itt vagyok, a családommal, a privát elfoglaltságaimmal is többet tudok foglalkozni. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, abban viszont biztos vagyok, hogy 35 éves korom után is szívesen maradnék még a pályán. Amikor viszont majd tényleg búcsúzni kell, valójában maradni fogok, mert edző szeretnék lenni, először a fiatalokkal foglalkozni, aztán egyszer talán egy olyan csapatot is irányítani, amilyen például a Kiel volt és amilyen most az MKB-MVM Veszprém" – mondta befejezésül a németül és angolul is jól beszélő Ilics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik