Férfi kézi: Higgyék el, ennél csak jobbak leszünk! – Lauge

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 07:16
null
Rasmus Lauge saját bevallása szerint is az egyik legjobb mérkőzését játszotta veszprémi színekben a PSG ellen<br />(Fotó: Szabó Miklós)
A PSG elleni BL-meccs legjobb veszprémi játékosa egyértelműen a tarthatatlan, tizenegy gólt szerző Rasmus Lauge volt, aki csak azért nem érez plusz motivációt magában az utolsó idényében, mert eddig is nagyon motiváltan lépett pályára az Építők mezében.

 

BÁR NEGYVEN ÉVE DEBÜTÁLT a Bajnokok Ligájában (akkor még a Bajnokcsapatok Európa-kupájában) a Telekom Veszprém (akkori nevén Építők), az elmúlt négy évtizedben egyszer sem fordult elő, hogy hazai vereséggel kezdte volna az évadot. Egyszer állt csak közel hozzá, de 2007 szeptemberében döntetlenre végződött a szlovén Celje elleni első csoportmérkőzés, amelyet még a Március 15. utcai csarnokban rendeztek.

BL-nyitányokban amúgy sem ­rossz­­ a veszprémiek statisztikája, legutóbb 2016-ban esett meg, hogy a gárda nem győzelemmel kezdte a nemzetközi elitsorozatot, hanem döntetlennel a Flensburg otthonában, vereséggel pedig még régebben, 2009 októberében, akkor a Rhein-Neckar Löwen vendégeként kapott ki 32–29-re. A szép hagyomány idén is folytatódott, egymás után másodszor kezdte az idényt a Paris Saint-Ger­main ellen hazai pályán a magyar klub, és akárcsak tavaly, most is otthon tartotta a két pontot.

A csütörtöki, 36–34-re végződő találkozón többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a hazai együttesből, de közülük is kiemelkedett Rasmus Lauge, aki egyszerűen tarthatatlan volt, tizenhárom lövéséből tizenegyszer talált be az Európa-bajnok Andreas Palicka kapujába.

„Az elmúlt három évben voltak jó meccseim Veszprém-mezben, amikor remekül ment a mezőnyjáték vagy a védekezés, de a csütörtöki volt az egyik legjobb. Ha pedig a gólokat tekintjük, akkor mindenképpen  – mondta a Nemzeti Sportnak a dán balátlövő, aki hatalmas kedvvel, energiával és önbizalommal játszva gyakorlatilag akkor talált be az ellenfél kapujába, amikor akart. – Mivel az előszezon remekül sikerült, a Bajnokok Ligáját is hasonlóan akartuk kezdeni, hogy bebizonyítsuk, élesben is le tudjuk győzni a legjobbakat.”

Lauge szerint a kiugró teljesítmények mellett remekül működött a csapategység, ennek köszönhetően tudtak visszajönni az első félidő végén négygólos hátrányból, és bár nem ment a játék abban a tizenöt percben, döntetlenre mentették az állást a szünetre. Szerinte ez volt a meccs kulcspontja, mert míg ők erőt merítettek, a PSG hibázni kezdett, a második játékrészben pedig már nem engedték ki a mérkőzést az ellenőrzésük alól. Úgy érzi, mostanra állt össze minden Veszprémben.

„Nem sokkal azután, hogy megérkeztem, a koronavírus mindent megváltoztatott, és a sérüléseim miatt sem tudtam kihozni magamból a legjobbat   – folytatta a játékos. –  David Davis távozásakor nagyon nehéz helyzetben voltunk, aztán jött a kispadra Momir Ilics, kicsit formált a játékunkon, és azt hiszem, az előző idény második felében már fantasztikus kézilabdát játszottunk, csak apró dolgok döntöttek arról a Szeged ellen és a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is, hogy trófea nélkül maradtunk. Most viszont minden a helyére került, szépen, fokozatosan építettük fel a játékrendszert. És higgyék el, ennél csak jobbak leszünk!”

A 31 éves, Dániával világ- és Európa-bajnok Rasmus Lauge az utolsó idényét kezdte meg Veszprémben, jövő nyáron hazatér nevelőklubjához, a Bjerringbro-Silkeborg csapatába, ami pluszmotivációt csak azért nem ad neki, mert Laugénél motiváltabb játékost eddig is nehéz volt találni.

„Tudom, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy magyar bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyerjek a Veszprémmel, erre nem lesz több esélyem. Ez különlegessé teszi az idényt, de én eddig is beleadtam mindent és ezután is bele fogok adni. Amit meg tudok tenni, azt megteszem, és ahogy eddig, ezután sem hagyok semmit a pályán”  – tette hozzá.

A Telekom Veszprém a portugál FC Porto otthonában folytatja a Bajnokok Ligája küzdelmeit a jövő héten szerdán, a mérkőzés 20.45-kor kezdődik. Lauge szerint hazai pályán, a Veszprém Arénában csak a győzelem elfogadható, ám idegenben mindegyik ellenféllel meggyűlhet a bajuk, mert mindegyik meg akarja lepni őket, de a céljuk az, hogy első helyen végezzenek az A-csoportban.

A VESZPRÉM ÉS A PSG LEGUTÓBBI TÍZ MECCSE A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN     
2015. november 28., Veszprém: Veszprém–PSG 28–20 (16–14)
2016. november 20., Veszprém: Veszprém–PSG      28–29 (14–15)
2016. november 27., Párizs: PSG –Veszprém 28–24 (14–12)
2017. június 3., Köln: PSG–Veszprém 27–26 (11–11)
2017. november 12., Párizs: PSG–Veszprém 33–28 (19–14)
2017. november 18., Veszprém: Veszprém–PSG   24–29 (12–12)
2020. december 29., Köln: PSG–Veszprém 31–26 (14–11)
2021. szeptember 16., Veszprém: Veszprém–PSG 34–31 (13–17)
2022. március 10., Párizs: PSG–Veszprém    39–40 (19–20)
2022. szeptember 15., Veszprém: Veszprém–PSG 36–34 (17–17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik