Férfi kézi: Gíslason nem engedné el Duvnjakot az Eb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 18:11
null
Alfred Gíslason (balra) nem szívesen látná az Eb-n játszani Domagoj Duvnjakot (jobbra) (Fotó: AFP)
Alfred Gíslason, a Kiel férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője nem akarja elengedni Domagoj Duvnjakot, horvát kulcsjátékosukat a jövő januári horvátországi Európa-bajnokságra.

 

 

Duvnjak bal térdét áprilisban műtötték meg, a horvát irányító-átlövő visszatérésére a klubjánál és a horvát válogatottnál is nagyon várnak már. Az érdekek persze ellentétesek, Kielben féltik kulcsemberüket a korai túlterheléstől, a horvátok viszont érthetően számítanának egyik legjobbjukra a hazai rendezésű Eb-n.

„Ő nem csak egy topjátékos, ő a csapatunk vezére, a csapatunk esze” – mondta Gíslason Duvnjakról, akire szerinte a horvát válogatottnál nem vigyáznának.

Hogy kinek a szava (pénze) dönt majd, egyelőre nem tudni, Duvnjak mindenesetre diplomatikusan fogalmazott.

„A hazai rendezésű Európa-bajnokság természetesen különleges számomra, de a Kielt is segíteni szeretném, amilyen hamar csak lehet – nyilatkozta a 29 éves klasszis. – Ezért dolgozok olyan keményen mindennap. Néhány mozdulatnál még mindig érzek fájdalmat a térdeimben, ám még meg kell erősítenem az izmokat a lábaimban, szóval remélhetőleg minden rendben lesz.”

A Duvnjakot nélkülöző Kiel ebben a szezonban minden fronton botladozik, a bajnokságban a hetedik helyen áll, a BL-csoportjában az ötödik, míg a Német Kupából címvédőként a nyolcaddöntőben kiesett.

A házigazda horvátok az Eb-n a svédekkel, a szerbekkel és az izlandiakkal szerepelnek majd egy csoportban. Nem Gíslason lenne tehát az egyetlen izlandi, aki örülne Duvnjak távolmaradásának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik