Férfi kézi EHF-kupa: dán ellenfelet kapott a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 11:11
null
Juhász Ádám (jobbra) csapata dán rivális ellen folytathatja (Fotó: Tumbász Hédi)
Kedden délelőtt az Európai Kézilabda-szövetség bécsi székházában megtartották a férfi EHF-kupa negyeddöntőinek sorsolását. A Grundfos Tatabánya KC a dán TTH Holstebro ellen harcolhat a kieli négyes döntőért.

A sorsolás előtt nem volt sok kérdés, hiszen a THW Kiel a házigazda jogán már biztos szereplője a négyes döntőnek, a másik három pár esetében pedig a csoportelsőkhöz sorsolták a csoportmásodik csapatokat úgy, hogy az előző körben egy négyesben szerepeltek nem kerülhettek össze.

Így a Tatabánya esetében csak az volt a kérdés, hogy a francia Saint-Raphaël Var Handball vagy a dán TTH Holstebro lesz az ellenfél – a magyar együttes utóbbit kapta.

A TTH Holstebro a jelenleg is zajló hazai bajnokságban egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a 4. helyen áll. Az EHF-kupában a selejtező harmadik körében csatlakozott a mezőnyhöz, a francia Pays d'Aix ellen idegenben 25–25-öt játszott, majd otthon 28–25-re győzött, és bejutott a csoportkörbe.

Ott a román Dobrogea Sud Constantát oda-vissza legyőzte (29–25, 28–22), 34–22-re verte meg otthon a Liberbank Ciudad Encantadát, de Spanyolországban 26–24-re kikapott, míg a portugál Portóval egyik mérkőzésen sem bírt (31–33, 29–32).

Az európai szövetség honlapja még a sorsolás előtt szólaltatta meg Magnus Brammingot, aki 75 góljával jelenleg az EHF-kupa-sorozat legeredményesebb játékosa. „A verseny ezen szakaszában már csak erős csapatok maradtak. Mondhatjuk, hogy Tatabánya lenne a legkönnyebb ellenfél, de tudom, hogy legyőzte a Szegedet és döntetlent játszott a Veszprémmel (valójában éppen fordítva történt – a szerk.), így erősnek tűnik” – nyilatkozta a balszélső.

A párharc első mérkőzésére április 20–21-én, a visszavágóra április 27–28-án kerül sor. A Tatabánya idegenben kezd, s a visszavágón ezúttal is a győri Audi Arénában fogadja ellenfelét.

A final fourt május 17–18-án, Kielben rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Hannover-Burgdorf (német)–Füchse Berlin (német)
TTH Holstebro (dán)–Grundfos Tatabánya KC (magyar)
Saint-Raphaël Var Handball (francia)–FC Porto (portugál)

A TATABÁNYA MÉRKŐZÉSEI
Április 20., 17.45:
TTH Holstebro (dán)–Grundfos Tatabánya KC
Április 27., 16.00: Grundfos Tatabánya KC–TTH Holstebro (dán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik