Férfi kézi: egyelőre nem rendezik meg a Cozma-emlékmeccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.20. 11:17
Beszámoltunk már róla, hogy az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata jótékonysági mérkőzést kezdett szervezni Marian Cozma tiszteletére, amelynek bevételével az elhunyt játékos családját támogatta volna. A kitűzött dátum Cozma halálának évfordulója, február 8. lett volna, és a Dinamo Bucuresti csapatát hívták meg ellenfélnek, hiszen ebben az együttesben szerepelt korábban az egykori román beállós. Most arról adott tájékoztatást a klub, hogy a sűrű program miatt egyelőre nincs mindenki számára megfelelő időpont, így elmarad a találkozó.

„Sajnálattal kell közölnünk, hogy a tervezett találkozó elmarad a két csapat rendkívül sűrű programja miatt. Az MKB-MVM Veszprém február 7-én 18 órakor játszik Eszéken SEHA-liga mérkőzést a Nexe ellen, ahonnan csak a késő éjszakai órákban érünk haza, ráadásul két nap múlva, február 9-én már itthon fogadjuk a Borac csapatát. A barátságos mérkőzés megrendezése esetén tehát három nap alatt három meccset játszottunk volna, ami túlságosan nagy megterhelést jelentene a játékosaink számára.

A két klub ugyanakkor mindenképpen szeretné, hogy sor kerüljön erre találkozóra a jó ügy érdekében, éppen ezért folyamatosan egyeztet egy jövőbeli időpont kapcsán, amely nemcsak mindkét csapat, de Marian édesapja, Petre Cozma számára is megfelelő” – áll a Veszprém honlapján megjelent hírben.

Mint arról beszámoltunk, Marian Cozma édesapja, Petre Cozma a közelmúltban feldúlt nyilatkozatot adott a román televíziónak. Elmondta, végső elkeseredésében a magyar konzulátus előtt meggyújtja magát. Petre Cozma a Blikk napilapnak adott január 12-i interjújában arra panaszkodott, ereje végéhez ért, annyi pénze sincs, hogy Magyarországra utazzon, a fia életéről készített film és könyv bevételeiből is csupán kétszázezer forintot kapott. Utóbbit később a médiának elküldött levelében visszavonta, de Kálomista Gábor, a Veszprém társelnöke, a Cozmáról szóló film producere a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, leveszi a kezét a szervezésről.

„Amikor először eljutott hozzánk a hír, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek Cozmáék, azonnal megszületett a döntés, hogy segítünk. Még nem tudtuk, milyen formában, de mindenképpen jelezni akartuk: barátok maradtunk, soha nem felejtjük el őket. A csapat is az első pillanattól kezdve partner volt, pedig február hetedikén, tehát előző este SEHA-liga-mérkőzést játszik, úgyhogy a nyolcadikai időpont még kérdéses. De ezt a problémát már nem én fogom megoldani, mert közöltem a klub elnökségével, hogy a továbbiakban nem kívánok részt venni a szervezésben. Ne rajtam, az én személyes érzelmeimen múljon ennek a mérkőzésnek a sikere. Ahogyan már mondtam, korábban sokat sírtam együtt Petrével. Most is sírok, csak már egyedül” – fogalmazott Kálomista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik