Férfi kézi Eb: az EHF-elnök sajnálja a magyarok kiesését

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 21:25
null
Michael Wiederer (Fotó: AFP)
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke úgy fogalmazott, kár, hogy a magyar válogatott nem maradt versenyben a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon – írja az MTI.

 

„Magyarország az egyik vezető nemzet, a férfi és a női csapatoknál is az élmezőnyhöz tartozik a világon, és nincs kétségem afelől, hogy továbbra is ottmarad” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az osztrák sportvezető.

A magyar férfiválogatott a kontinenstorna budapesti B csoportjában csütörtökön 31–28-ra kikapott Hollandiától, vasárnap 31–30-ra legyőzte Portugáliát, majd kedden 31–30-ra alulmaradt Izlanddal szemben, így nem jutott tovább a középdöntőbe és minden idők legrosszabb Európa-bajnoki eredményét produkálva a 15. helyen végzett.

„Kár, hogy a magyar csapat ebben a nagyszerű környezetben nem maradt versenyben, de tudomásul kell venni, hogy más nemzetek is fejlődnek. A hollandok például nagyot léptek előre. Remélem, a magyar szurkolók a következő napokban is kijönnek a budapesti meccsekre” – mondta az EHF elnöke.

Wiederer kifejtette, a mezőny 24 csapatra bővítése magával hozta, hogy a kisebb együttesek nem a selejtezőben, hanem magán a tornán találkoznak a legnagyobbakkal. Ez motiválja a kisebbeket, ami máris fejlődést eredményezett.

Mint mondta, a magyar szurkolók nagyszerűek, ezt a klubeseményeken is bizonyítják, hiszen például Veszprémben, Szegeden és Győrben is kiváló a hangulat a nemzetközi meccseken.

„A magyarok igazságos szurkolók sportetikailag, és követik magát a játékot. A szervezésben és a sportban egyaránt nagyon nagy hagyománnyal rendelkeznek. A magyar szövetség (MKSZ) nagy erőfeszítéseket tesz, a nemzeti hatóságok pedig támogatják a fejlődés érdekében” – magyarázta.

Wiederer a december közepén átadott 20 022 férőhelyes Budapesti Kézilabda Arénáról elmondta, hogy nagyszerű csarnoknak tartja, amely a kézilabdás mezőnyben a két-három legnagyobb aréna közé tartozik Európában.

„Már a tervezési szakaszban is láttam, aztán láttam építés közben, majd a hivatalos megnyitó alkalmával. Fantasztikus hangulatot lehet közvetíteni ebből a csarnokból” – vélekedett.

Az EHF elnöke kifejtette, hogy 2024 után dönteniük kell a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének jövőjéről, és addig új arénák épülnek.

„Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget, és legyenek jó helyszíneink. Meglátjuk, hogy idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában, az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen. Meglátjuk 2024 után” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik