Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
V. Á. 2022.01.20 11:00 Frissítve: 2022.01.20 11:45

Férfi kézi Eb: az EHF-elnök levélben dicsérte a magyar szervezést

Mint beszámoltunk róla, Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke méltatta a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság lebonyolítását. A szövetség vezetője a kontinenstorna magyar szervezőinek küldött levelében is elismerését fejezte ki – írja az Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

 

Michael Wiederer méltatta a magyar szervezést (Fotó: AFP)


Az EHF elnökének levelét tartalmi változatás nélkül közüljük.

„A 2022-es férfi Európa-bajnokság magyar szervezői, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és főtitkára részére

Tisztelt Szervezők,

Tisztelt szövetségi vezetők,

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének befejezését követően, a középdöntő előtt megfelelő a pillanat, hogy elsőként értékelést adhassunk az Európa-bajnokság szervezéséről. Mindez különösen aktuálisnak tűnik a mostani körülmények között.

Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség szlovák partnerével közösen felvállalta az európai kézilabda legnagyobb eseményének megszervezését, mindannyiunk számára egyértelmű volt, hogy mindez a férfi kézilabda sportbéli helyzetét is figyelembe véve komoly feladatot ró a szervezőkre, hiszen a tornán az élcsapatok és vetélytársaik egyre közelebb kerülnek egymáshoz, szoros mérkőzéseket játszva egymással.

A Budapesti Kézilabda Aréna megépítése csodálatos eredmény a sport szempontjából, és különösen elbűvölő a kézilabdát szerető tömegek számára. Ugyanez vonatkozik az új szegedi arénára is, amely a nemzeti válogatottakat és az európai klubkézilabdát is a legmagasabb szinten szolgálja ki.

Az Európa-bajnokság három magyarországi helyszínén a kivitelezők és a szervezők egyaránt kivételesen magas színvonalon készültek fel a tornára, és az EURO lebonyolítása is azt mutatja, hogy a szervezők tudása lehetővé teszi: sportágunkat kiemelt módon mutassuk be mindenkinek.

Az Európa-bajnokság közeledtével az EHF-nek, valamint különösen a szervező bizottságoknak egyre több kihívással kellett szembenézniük, megértve, hogy a világjárvány Európa egészét érintő Omikron-variánsa napról-napra újabb feladatok és szervezésbeli módosítások elé állít mindenkit, aki dolgozik a viadal sikeréért.

Ezen túlmenően a helyi Szervező Bizottságok, különösen az Európa-bajnokság Higiéniai Koncepciója által érintett területeken és a tesztelési intézkedésekkel dolgozók szembesültek és szembesülnek a csapatok visszajelzéseivel. A résztvevő válogatottak, amelyek alapvetően is számos sporttal kapcsolatos kihívással is szembesülnek az Európa-bajnokságokon, a kontinens különböző régióiból érkeznek, eltérő feltételekkel – és ebből következően eltérő megértéssel. Mindez olykor feszült helyzeteket eredményez a verseny sikeréért sokat dolgozók számára, akiknek ebben az időszakban kiemelten pozitív szemlélettel szükséges elvégezniük munkájukat.

Az Európai Kézilabda Szövetség verseny-menedzsmentje részéről szeretnénk hangsúlyozni, hogy partnereink a Szervező Bizottságban kiemelten megoldás-orientált hozzáállással végzik munkájukat, és együttműködésük a lehető legpozitívabb. Tisztelettel kérjük, hogy a nyílt kommunikáció jegyében sorainkat továbbítsák az Európa-bajnokságért dolgozóknak. Reméljük, hogy minden erőfeszítésünk és további hozzájárulásunk hozzásegít minket a verseny zökkenőmentes második szakaszához.

További folyamatos együttműködésünkben bízva,

Tisztelettel,
Michael Wiederer
az Európai Kézilabda Szövetség elnöke”

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.