Férfi kézi Eb: A legfontosabb pillanatokban erőn felül teljesítettünk – reakciók a döntő után

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 10:47
null
A spanyol válogatott nyerte meg az Európa-bajnokságot (Fotó: AFP)
A spanyol kézilabda-válogatott 22–20-ra legyőzte Horvátországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjében vasárnap. A spanyolok ezzel a győzelemmel kijutottak a tokiói olimpiára, a horvátok készülhetnek a selejtezőre. Íme, így értékeltek a főszereplők a finálé után!

 

„Horvátország nagyon jó tornán van túl, mi pedig tökéletesen játszottunk a döntőben. Nagyon elégedett vagyok a csapattal és a szakmai stábbal. Mindig a következő mérkőzésre összpontosítottunk, a végén pedig kijött a lépés, és itt vagyunk aranyéremmel a nyakunkban. Kihívásokkal teli döntőt vívtunk, fej fej mellett dobálták a csapatok a gólokat, aztán amikor a második félidőben egymás után háromszor is betaláltunk, előnybe kerültünk. A horvátok később visszajöttek, szoros mérkőzés volt, bárki nyerhetett volna. A kulcsfontosságú pillanatokban jó döntéseket hoztunk, s végül szerencsére két góllal többet szereztünk, mint a horvátok” – fogalmazott Jordi Ribera, a spanyolok szövetségi kapitánya.

„Nem volt egyszerű döntő, a második félidőben a háromgólos sorozatunknak sokat köszönhetünk. A horvátok jól védekeztek, mindig volt válaszuk arra, amit éppen játszottunk. Csapatként keményen dolgoztunk, az Eb kezdete óta tudtuk, hogy hosszú és nehéz út vár ránk. Nagyon boldogok vagyunk az aranyéremmel” – mondta Raúl Entrerríos.

„Horvátország keményen küzdött, de a csapat nagyszerű munkát végzett a döntőben. Nem volt igazán szép játék, de annál nagyobb küzdelem. Az első tizenöt percben nem találtuk az ellenszert a szélsőikre. A második félidőben még keményebben kellett védekeznünk, a legfontosabb pillanatokban pedig erőn felül teljesítettünk, ezért nyertünk” – értékelt Gonzalo Pérez de Vargas, a torna álomcsapatának kapusa.

„Szomorú vagyok, elsősorban azonban szeretnék gratulálni a csapatnak és a stábnak. Ma kikaptunk, pedig visszajöttünk a meccsbe, beleadtunk mindent, ám aztán kaptunk két buta gólt”
– összegzett röviden az MVP-nek választott Domagoj Duvnjak.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, egészen az utolsó másodpercig. Spanyolország nyert, de elégedett vagyok a csapatommal, különösen, mert nem volt egyszerű Luka Cindric nélkül játszanunk. Problémát okozott, hogy a spanyolok hatos falat védekeztek, összességében azonban elégedettek lehetünk a második hellyel és a tornán nyújtott teljesítményünkkel” – mondta Lino Cervar, a horvátok szövetségi kapitánya.

Az tehát eldőlt, hogy a spanyol válogatott ott lesz a tokiói olimpián, mellette a rendező japánok, az Afrika-bajnok Egyiptom, a világbajnok Dánia, az Ázsia-bajnok Bahrein, valamint a Pánamerikai bajnok Argentína.

Hat hely kiadó még, a három selejtezős csoport első két helyezettje jut ki a játékokra.

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐCSOPORTOK BEOSZTÁSA
A franciaországi selejtezőcsoport:
Franciaország, Horvátország, Portugália, Tunézia
A németországi selejtezőcsoport: Németország, Svédország, Szlovénia, Algéria
A norvégiai selejtezőcsoport: Norvégia, Brazília, Chile, Dél-Korea

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ

SPANYOLORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 22–20 (12–11)
Stockholm, Tele2 Aréna, 17 769 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok)
SPANYOLORSZÁG: Coralles – Solé 1, A. Dujshebaev 1, Morros, R. ENTRERRÍOS 3, Goni 1, A. Fernández 1. Csere: PÉREZ DE VARGAS (kapus), Aguinagalde 2, Sarmiento 2, MAQUEDA 3, A. GÓMEZ 5 (3), J. Canellas 2, Figureas 1, G. Guardiola, Arino. Szövetségi kapitány: Jordi Ribera
HORVÁTORSZÁG: SEGO – Z. Horvat 2 (1), Stepancic 3, DUVNJAK 5 (3), Maric 3, Karacic 4, Mandic 1. Csere: Asanin (kapus), Musa, Mamic 1, Cindric, Sipic, Sarac, Matanovic, Brozovic 1. Szövetségi kapitány: Lino Cervar
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–3. 10. p.: 4–5. 15. p.: 6–8. 19. p.: 7–10. 28. p.: 11–10. 36. p.: 16–12. 44. p.: 16–15. 54. p.: 18–19. 58. p.: 20–20
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország
2. Horvátország
3. Norvégia
4. Szlovénia
5. Németország
6. Portugália
7. Svédország
8. Ausztria
9. MAGYARORSZÁG
10. Fehéroroszország
11. Izland
12. Csehország
13. Dánia
14. Franciaország
15. Észak-Macedónia
16. Svájc
17. Hollandia
18. Montenegró
19. Ukrajna
20. Szerbia
21. Lengyelország
22. Oroszország
23. Bosznia-Hercegovina
24. Lettország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik