Férfi kézi: családi tragédiáról mesélt a dán kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.04. 16:42
null
Az ember néha veszít, de az élet megy tovább(Fotó: AFP)
Nem a vereség a legnagyobb tragédia, mondta Nikolaj Jacobsen, a dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki életének kevésbé ismert részleteiről mesélt az Ekstra Bladet című lapnak.

 

A 45 éves szakember játékosként GOG és a Kiel, edzőként az Aalborg, illetve a Rhein-Neckar Löwen csapataival nyert bajnoki címet, jelenleg pedig dán kapitányként dolgozik

Elődje, Gudmundur Gudmundsson a csalódást jelentő vb-10. hely után távozott, így a 2018-as horvátországi Eb hátralévő selejtezőire – Magyarország, Hollandia és Litvánia ellen – már Jacobsen vette át az olimpiai bajnok vezetését.

Az Ekstra Bladetnek adott interjújában úgy fogalmazott, amíg Gudmundsson távozása azt jelezte, a sportban csak a sikerek számítanak, addig ő teljesen más elveket vall. Az életében ugyanis történtek olyan tragédiák, amelyek túlmutatnak egy vesztes kézilabda-mérkőzésen.

Jacobsen 1997 karácsonyán veszítette el az édesapját, 14 hónappal később pedig az édesanyja is meghalt. „Apám a túl sok sör miatt nem volt a legjobb állapotban, de anyám egészségesnek tűnt. Az öcsémmel kézilabda-mérkőzést nézett, amikor agyvérzést kapott, összeesett és meghalt. 46 évesen. Azt hiszem, a halála megtanított megérteni, hogy az élet egyik napról a másikra megváltozhat. Az ember néha veszít kézilabdában is, de az élet megy tovább.”

Jacobsen első mérkőzését csütörtök este a magyarok ellen vívja, de azt mondta, egy esetleges Eb-selejtezős vereség sem fogja letörni. Három gyermeke, a 18 éves Freya, a 15 éves Sille, illetve a 9 éves Linus sokkal többet jelent egy sporteredménynél.

„Szeretném felnevelni őket, és meg akarom adni nekik a legjobb esélyt a jó életre” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik