Férfi kézi: célegyenesbe fordult a válogatott a januári Eb előtt

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2021.11.04. 13:25
Már minden játékos a fedélzeten van a magyar válogatottban, aki ott lehet a januári hazai Eb-n, és amint Gulyás István szövetségi kapitány fogalmazott, az érdi összetartás lényege a jó hangulat.
Minden külföldön játszó játékos is tiszteletét tette férfi válogatottunk érdi összetartásán, nemzeti csapatunk pénteken Bosznia-Hercegovinát látja vendégül (Fotók: Dömötör Csaba)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Minden külföldön játszó játékos is tiszteletét tette férfi válogatottunk érdi összetartásán, nemzeti csapatunk pénteken Bosznia-Hercegovinát látja vendégül (Fotók: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Már nem sok ideje van eldönteni a Gulyás István, Chema Rodríguez, Nagy László összetételű szakmai stábnak, hogy kik alkossák a magyar férfi kézilabda-válogatott végleges keretét a januári Európa-bajnokságon – az e heti érdi összetartás az egyik utolsó lehetőségük erre.

„Végre a külföldön játszó mindegyik játékos itt van a fedélzeten, így élesben is tudunk gyakorolni. Elő tudjuk venni azokat a játékelemeket, amelyeket az idei egyiptomi világbajnokságon használtunk, de igyekszünk egy-két újat is belecsempészni támadásban és védekezésben is” – mondta az Érd Arénában a szerdai sajtónyilvános edzés előtt Gulyás István szövetségi kapitány.

A tréning egyéni átmozgatással kezdődött, volt, aki néhány társával focizgatott, Mikler Roland szokásához híven félrevonult a rituális bemelegítésére a masszázshengerével. A hangulat kifejezetten jó volt, mindenki vidámnak és egészségesnek tűnt, egyedül Szita Zoltánnak van még bekötve a bal kézfeje a korábbi hüvelykujjsérülése miatt.

Az edzés tréfás fogócskával kezdődött, amelyet az erőnléti edző, a norvég Tord Ellingsen irányított. Körbe-körbe kellett futni, majd vezényszóra besorolni vagy irányt váltani, és akinek nem sikerült időben megfordulnia, az fekvőtámaszozhatott vagy guggolhatott. Mivel a behívott keret 21 tagú, a páros gyakorlatokhoz beállt a kapusedző Haris Porobic is, hogy meglegyen a létszám, de vele sem kivételeztek, ha rosszul csinálta, neki is ugyanúgy nyomnia kellett a fekvőtámaszokat.

„Tényleg magyarul mondta?” – kérdezett vissza Székely Márton az egyik vezényszó után, amely a mi nyelvünkön hagyta el a tréner száját. A fogócskát egy másik játék követte, a „kicsi a rakás”, amelynek nagy vesztese minden bizonnyal a 207 centis és 127 kilós Bánhidi Bence párja volt. A tréning sajtónyilvános részét a kapusok edzése zárta.

„Ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége a védelem és a kapusteljesítmény, de most már sok a variációnk támadásban is. Remek lövőink és szélsőink vannak, a játék minden elemében fel tudjuk venni a versenyt a riválisokkal – tette hozzá Gulyás István. – Az összetartás célja, hogy jó hangulatban találkozzunk, a srácok hagyják otthon a problémáikat, igyekszünk őket kicsit lekapcsolni a klubéletről, hogy csak azzal foglalkozzanak, ami itt van. Azért még nem annyira éles a helyzet, csak akkor várható el, hogy tényleg hagyjanak otthon mindent, amikor elkezdjük a közvetlen felkészülést a januári Európa-bajnokságra.”

Nemzeti csapatunk pénteken 17.15-től Bosznia-Hercegovinát fogadja az Érd Arénában, míg a következő etap december 16-án lesz; 27-én újra találkozik a válogatott három napra, január 2-től pedig már együtt maradnak a játékosok, egészen 13-ig, a torna kezdetéig. Januárban a szövetség még szeretne hárommeccses minitornát rendezni, az ellenfél Fehér­oroszország és Bahrein lehet.

A VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedóniai)
JOBBSZÉLSŐK: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
JOBBÁTLÖVŐK: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb – Horvátország), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
IRÁNYÍTÓK: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK:  Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik