Férfi kézi: Blagotinsek szerint futásban biztos, hogy a szlovének a jobbak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 21:39
Blaz Blagotinsek, a Telekom Veszprém 202 centiméter magas kézilabdázója arra számít, hogy nemzeti csapata, a 2017-es franciaországi világbajnokságon bronzérmes szlovén válogatott semmiképpen sem bukja el a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőt.

„Nincs jelentős tudásbéli különbség a két válogatott között, így valószínűleg a napi forma és a jobb összpontosítás fog dönteni a szombat esti koperi mérkőzésen, majd a visszavágón is, amely akár szikrázó csatát is hozhat – mondta Blaz Blagotinsek az SzPress Hírszolgálatnak. – A mi tervünk akkor valósulhat meg biztosan, ha öt-hat gólos előnyt tudunk összehozni, amire szerintem meg is van az esélyünk. Ekkora különbség behozhatatlan lehet. Koperben már minden jegy gazdára talált, legutóbb azt hallottam, hogy a Veszprém Arénában talán nem lesz telt ház. A tét óriási, hiszen aki veszít, annak a tokiói olimpiai részvétele is elúszhat, ezért »meseszép« játékra szerintem most nem is lehet számítani, inkább küzdelemre és taktikai párbajozásra.”„Nincs jelentős tudásbéli különbség a két válogatott között, így valószínűleg a napi forma és a jobb összpontosítás fog dönteni a szombat esti koperi mérkőzésen, majd a visszavágón is, amely akár szikrázó csatát is hozhat – mondta Blaz Blagotinsek az SzPress Hírszolgálatnak. – A mi tervünk akkor valósulhat meg biztosan, ha öt-hat gólos előnyt tudunk összehozni, amire szerintem meg is van az esélyünk. Ekkora különbség behozhatatlan lehet. Koperben már minden jegy gazdára talált, legutóbb azt hallottam, hogy a Veszprém Arénában talán nem lesz telt ház. A tét óriási, hiszen aki veszít, annak a tokiói olimpiai részvétele is elúszhat, ezért »meseszép« játékra szerintem most nem is lehet számítani, inkább küzdelemre és taktikai párbajozásra.”

A szlovén óriás szerint Veszelin Vujovics, a szlovénok szövetségi kapitánya a kézilabdasport egyik legkiválóbb stratégája, akinek az egyik fő ereje az, hogy a különféle nemzeti bajnokságokból – ezúttal hatból – érkező játékosait viszonylag rövid idő alatt harcos egységgé tudja összeforrasztani.

Úgy gondolom, hogy futásban mi leszünk a jobbak, de mivel nem atlétikai versenyre készülünk, gyorsan hozzá kell tennem, hogy a két válogatott kapusai is kulcsszerepet tölthetnek be. Taktikai titkainkra természetesen még csak céloznom sem szabad, legfeljebb annyit mondhatok, hogy a magyar átlövők tudományából alaposan felkészültünk, ahogy azt a mi kulcsembereinkkel Vranjes kapitány és segítői is bizonyára megtették. Kicsit furcsa lesz Veszprémben magyar kézilabdázók – köztük klubtársaim – ellen játszani, de ezzel kell a lehető legkevesebbet foglalkoznom” – hangsúlyozta Blagotinsek, aki hat évvel ezelőtt, 18 esztendősen volt először szlovén válogatott, és azóta 66 alkalommal szerepelhetett nemzeti együttesében. Ha a magyarok elleni mérkőzéseken négyszer is a kapuba tud találni, a 100. gólját ünnepelheti.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A SZLOVÉNIA ELLENI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC VSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo – Németország), Nagy László (Telekom Veszprém)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Bohács Sándor (Budakalász)
Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

A SZLOVÉN KERET
Kapusok:
Urh Kastelic (RK Zagreb), Urban Lesjak (Celje), Rok Zaponsek (Velenje)
Jobbszélsők: Blaz Janc (Kielce), Gasper Marguc (Veszprém), Gal Marguc (Celje)
Jobbátlövők: Jure Dolenec (Barcelona), Vid Kavticnik (Montpellier), Ziga Mlakar (Celje)
Irányítók: Marko Bezjak (Magdeburg), Rok Ovnicek (Velenje), Aleks Vlah (Koper), Miha Zarabec (Kiel)
Beállók: Blaz Blagotinsek (Veszprém), Matej Gaber (Szeged), Matic Suholeznik (Celje), Igor Zabic (Plock)
Balátlövők: Nino Grzentic (Koper), Borut Mackovsek (Celje), Gregor Potocnik (Velenje)
Balszélsők: Darko Cingesar (Aix-en-Provence), Niko Medved (Velenje)
Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
Június 9., 20.00, Koper:
Szlovénia–Magyarország (Tv: DunaWorld)
VISSZAVÁGÓ
Június 13., 19.00, Veszprém:
Magyarország–Szlovénia (Tv: M4 Sport)

A TOVÁBBI EURÓPAI SELEJTEZŐK
Szerbia–Portugália
Litvánia–Izland
Csehország–Oroszország
Fehéroroszország–Ausztria
Macedónia–Románia
Hollandia–Svédország
Norvégia–Svájc
Horvátország–Montenegró

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik