Férfi kézi BL: Vujin folytatná a német győzelmi sorozatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 15:17
A THW Kiel férfi kézilabdacsapatának klasszis jobbátlövője, Marko Vujin sajnálja, hogy az idén sem játszhat Bajnokok Ligája-döntőt a Veszprémmel, ugyanakkor szeretné folytatni a német győzelmi sorozatot.

„Tavaly a final four előtt azt mondtam: sajnálom, hogy az elődöntőben éppen a Veszprémmel kerülünk szembe, mert így ránk vár a feladat, hogy megakadályozzuk a döntőbe jutását. Furcsa érzés töltött el, amikor kifutottam a pályára, hiszen egykori csapattársaim álltak velem szemben. Aztán felülkerekedett bennem a profi szellem, és nem volt már barátság. Így sem játszottam igazán jól, de győztünk három góllal, és mi játszhattunk a döntőben” – emlékezett a tavalyi csatára a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Marko Vujin, aki a dunaújvárosi és a veszprémi éveivel együtt csaknem egy évtizedet élt Magyarországon. Marko Vujin, aki a dunaújvárosi és a veszprémi éveivel együtt csaknem egy évtizedet élt Magyarországon.

A sorsolás úgy hozta, hogy a tavalyi negyedik helyezett MKB-MVM Veszprém és az ezüstérmes THW Kiel az idén újra egymással küzd meg a döntőbe jutásért.

„A Kiel és a Veszprém is jobb, mint tavaly ilyenkor. Őket a tőlünk búcsúzó Ilics és Zeitz erősítette meg, a mi átlövő erőnket a BL-címvédő Flensburgtól érkező Weinhold, valamint a horvát Duvnjak és a spanyol Canellas átigazolása javította fel szemmel látható módon. Ha a kapusaink nem sérültek, bárkit és bárhol le tudunk győzni, és ez Kölnben is így lesz” – hangsúlyozta Vujin.

Vujin Alfred Gíslassonnak, a Kiel izlandi edzőjének az egyik kedvence, de a játékos is gyakran hangoztatja, hogy ragyogó az együttműködése a »főnökével«.

„Ő az, aki rászoktatott a határozottabb és eredményesebb védőmunkára, miközben a góllövő tudományom sem párolgott el. A BL-rangsorban most hatvankilenc góllal a tizedik helyen állok, a csapatomban viszont az elsőn. Valójában hetven gólnál tartok, de egyet a zsűri nem az én nevem mellé írt be.”

A Német Kupából kiesett a THW Kiel, a bajnokságban viszont jó eséllyel kezdheti meg a négy fordulóból álló hajrát az első hely megszerzéséért. Kétszer otthon, kétszer idegenben játszik.

„A német kézilabdázásban két címnek van igazán súlya és dicsősége. Az egyik a Bundesliga, a másik a Bajnokok Ligája. Mi bajnokként szeretnénk Kölnbe érkezni, és bajnokként, azaz a bajnokok bajnokaként hazatérni. Két éve a Hamburg nyerte meg a Bajnokok Ligáját, tavaly a Flensburg- Handewitt. A német győzelmi sorozat folytatása az idén a mi feladatunk” – zárta Vujin, aki nemrégiben 2019-ig kötelezte el magát a mostani klubcsapatával.

FÉRFI KÉZILABDA BL
FINAL FOUR (KÖLN)
ELŐDÖNTŐ (május 30.)

FC Barcelona (spanyol)–KS Vive Tauron Kielce (lengyel) 15.15
THW Kiel (német)–MKB-MVM Veszprém (magyar) 18.00

HELYOSZTÓK (május 31.)
DÖNTŐ 18.00
BRONZMECCS 15.15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik