Férfi kézi BL: Több időre lett volna még szükség - Sulc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 08:55
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján a Pick Szeged hazai pályán 23–19-re legyőzte ugyan a Metalurg Szkopjét, de idegenbeli tízgólos veresége miatt csak az EHF-kupában folytathatja a szereplést. Frantisek Sulc szerint csapata és új edzője számára korán jött a nagy megmérettetés.

„Voltak pillanatok, amikor azt éreztem, képesek vagyunk ledolgozni a hátrányt – mondta a lefújás után Frantisek Sulc, a szegediek átlövője. – A Szkopje azonban a meccs legfontosabb szakaszaiban még annál is jobban védekezett, mint szerdán a saját csarnokában. Nálunk viszont újra kimaradt több ziccer, a támadásaink nehezen álltak össze. Szerintem nekünk túl korán jött a selejtező, átalakult csapatunknak, új edzőnknek több időre, több gyakorlásra lett volna szüksége.”

„Saját közönségünknek megmutattuk, hogy a küzdőszellemünk kiváló, tudunk egymásért harcolni, és a mérkőzés több szakaszában megvalósítottuk a taktikai elképzeléseinket. A tízgólos hátrány összesítésben viszont túl nagy volt. Nyilván jobb lenne a BL-ben folytatni, ám ezt az esélyt elszalasztottuk” – tette hozzá a szegediek legeredményesebb játékosa.Frantisek Sulc, a szegediek átlövője. – A Szkopje azonban a meccs legfontosabb szakaszaiban még annál is jobban védekezett, mint szerdán a saját csarnokában. Nálunk viszont újra kimaradt több ziccer, a támadásaink nehezen álltak össze. Szerintem nekünk túl korán jött a selejtező, átalakult csapatunknak, új edzőnknek több időre, több gyakorlásra lett volna szüksége.”

„Saját közönségünknek megmutattuk, hogy a küzdőszellemünk kiváló, tudunk egymásért harcolni, és a mérkőzés több szakaszában megvalósítottuk a taktikai elképzeléseinket. A tízgólos hátrány összesítésben viszont túl nagy volt. Nyilván jobb lenne a BL-ben folytatni, ám ezt az esélyt elszalasztottuk” – tette hozzá a szegediek legeredményesebb játékosa.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
PICK SZEGED–METALURG SZKOPJE (macedón) 23–19
(11–7)
Szeged, 3000
néző. Vezette: Schulze, Tönnies (németek)
PICK SZEGED:
MIKLER – Parrondo 2 (1), Blazevic, Zubai 1, Ilyés, Vadkerti A., Mindegia 3. Csere: Tatai (kapus), ANCSIN G. 5, Larholm 2 (1), SULC 7, Vranjes 1, Kekezovics 1, Balogh Zs. 1. Edző: Juan Carlos Pastor
METALURG:
SZTANICS – Georgievszki 1, Vugrinec 4 (3), MOJSZOSZKI 3, N. Markovszki, ATMAN 5, Manaszkov 2. Csere: Angelov (kapus), V. Markovszki, Jonovszki, MIRKULOVSZKI 3, Dimovszki 1, Pecakovszki, Ojleszki, Kedzso. Edző: Lino Cervar
Az eredmény alakulása.
2. perc: 2–0. 10. p.: 2–2. 16. p.: 5–2. 20. p.: 7–3. 25. p.: 8–6. 32. p.: 13–7. 41. p.: 16–11. 46. p.: 17–13. 50. p.: 17–16. 54. p.: 20–16. 57. p.: 22–17
Kiállítások: 1
0, ill. 10 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 3/3
Továbbjutott: a Metalurg Szkopje,
45–39-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője:
– A szkopjei meccsen vesztettük el a továbbjutási esélyünket. A visszavágón végig keményen harcoltunk, a védekezésünkkel alig akadt gond, ugyanakkor a támadásban még meg kell ismerniük, meg kell szokniuk egymást játékosainknak. Nagyon sok munka vár még ránk, mert több más célunk is van, amit el kell érnünk.
Lino Cervar, a Metalurg edzője: – Bevallom, nem gondoltam, hogy ekkora ellenállást fejt ki a Szeged, amely komolyan gondolta, hogy továbbjuthat. A két meccsen több szerencsénk volt, és egy kicsivel jobban játszottunk. Ellenfelünkre szép jövő vár barátom és kollégám, Carlos Pastor vezetésével.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2013–2014
A FŐTÁBLA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
MKB-MVM VESZPRÉM (magyar),CO Zagreb (horvát), Szentpétervár (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Celje (szlovén), Metalurg Zaporizsja (ukrán)
B-CSOPORT:
THW Kiel (német), Kielce (lengyel), Orlen Wisla Plock (lengyel), KIF Kolding (dán), Dunkerque (francia), Porto (portugál)
C-CSOPORT:
Barcelona (spanyol), PSG (francia), Vardar Szkopje (macedón), Thun (svájci), Dinamo Minszk (fehérorosz), Metalurg Szkopje (macedón)
D-CSOPORT: Aalborg (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Flensburg (német), Naturhouse La Rioja (spanyol), DROTT Halmstad (svéd), Hamburg (német)
Vastaggal szedve a selejtezősök.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik