Férfi kézi BL: szokatlanul sokat hibázott a Veszprém

Vágólapra másolva!
2014.03.24. 13:15
null
A 33 lőtt góllal BL-meccsen még idegenben is illik, sőt kell nyerni, ez a Veszprémnek most nem sikerült<br />(Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Az MKB-MVM Veszprém egygólos (33–34) hátrányról kezdi a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hazai visszavágóját a lengyel Orlen Wisla Plock ellen. A vendégek a sok hibát – támadásban és védekezésben – említették a vereség elsődleges okaként, a győzelemtől belelkesült hazaiak pedig természetesen fogadkoznak.



„Rettenetes volt a védekezésünk, nagyon fontos lenne ezen javítanunk a visszavágóra, mert ez az alapja a játékunknak” – összegezte a vereség és a 34 kapott gól okait Cristian Ugalde, a veszprémiek öt gólt szerző spanyol légiósa.

„Egy csomó olyan hibát elkövettünk, ami szokatlan tőlünk – értetlenkedett Carlos Ortega, a veszprémiek edzője. – Óriási problémát jelentett számunkra az ellenfél megnyitott, öt egyes védekezése. Ez az első alkalom, amikor úgy veszítünk, hogy sokgólos meccsen túldobnak minket. Sokkal keményebb játékra lesz szükségünk Veszprémben ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás.”

„Nagyszerű volt a védőmunkánk, sok labdát szereztünk, és az ellenfelet gyors játékra kényszerítettük, s ezáltal arra, hogy hibázzon. Valami hasonlót próbálunk majd meg Veszprémben is” – lelkendezett Angel Montoro, a lengyelek játékosa.

„Nagyon boldogok vagyunk az eredmény miatt, nagyon fontos volt a szurkolóink miatt, mert a közelmúltban gyenge formában láthattak minket a bajnokságban. Hasonló atmoszférára számítunk a visszavágón is, ahol alighanem a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy megőrizzük az előnyünket” – mondta Manolo Cadenas, a Wisla Plock szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik