Férfi kézi BL: svéd bojkott fenyeget az átalakítás miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 16:10
A svéd klubok az EHF-kupa és a Challenge-kupa bojkottjával fenyegették meg az Európai Kézilabda-szövetséget (EHF) tiltakozásul a Bajnokok Ligája tervezett átalakítása ellen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2015–2016-os szezontól 28 csapatosra bővül a férfi BL mezőnye és átszerveznék a lebonyolítást is. A csoportkörben két nyolcas és két hatos csoportban zajlanának a küzdelmek, a nyolc-nyolc csapatot számláló A- és B-csoportba kerülnének a legjobbak, innen a két első automatikusan a negyeddöntőbe jutna, a másodiktól hatodik helyezettek a nyolcaddöntőbe, az utolsó kettő kiesne. A C- és D-csoportba hat-hat csapat küzdene, ők jelentenék a mezőny második felét. A két csoportból az első kettő keresztbe játszana egymással a nyolcaddöntőbe jutásért, a harmadiktól hatodik helyezettek kiesnének. A nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt követően jönne a final four.Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2015–2016-os szezontól 28 csapatosra bővül a férfi BL mezőnye és átszerveznék a lebonyolítást is. A csoportkörben két nyolcas és két hatos csoportban zajlanának a küzdelmek, a nyolc-nyolc csapatot számláló A- és B-csoportba kerülnének a legjobbak, innen a két első automatikusan a negyeddöntőbe jutna, a másodiktól hatodik helyezettek a nyolcaddöntőbe, az utolsó kettő kiesne. A C- és D-csoportba hat-hat csapat küzdene, ők jelentenék a mezőny második felét. A két csoportból az első kettő keresztbe játszana egymással a nyolcaddöntőbe jutásért, a harmadiktól hatodik helyezettek kiesnének. A nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt követően jönne a final four.

A tervezett átalakítás következtében a svéd klubok prognosztizálhatóan a „második vonalban” kapnának helyett, ami nem tetszik az Elitserien csapatainak. A klubok közös nyilatkozata szerint minden további BL-indulást megfontolandóvá kell tenni, ha megváltozik a rendszer, mert az eddigi marketing- és televíziós szerződések bizonytalanná válhatnak, és a résztvevő klubok számára a gazdasági kockázatok kiszámíthatatlanná tennék a részvételt a BL-ben.

A svéd klubok a közlemény végén felvetették: amennyiben a tervezett átalakulás valósággá válik, bojkottálhatják az EHF-kupát és a Challenge-kupát, hacsak az EHF nem tesz egyértelmű lépéseket utóbbi sorozatokban a részvétel feltételeinek javításáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik