Férfi kézi BL: Sagosent sokkolta az EHF döntése, inkább törölné a final fourt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 23:05
null
Sagosen a nyártól már a Kielt fogja erősíteni (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntése értelmében december végén kerülhet sor a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére. Az új időpont finoman szólva sem nyerte el több sportági sztár tetszését: Sander Sagosen szerint ezzel csak áttolják a problémát a következő idényre, míg Lasse Svan csak abban az esetben fogadja el az ötletet, ha a sorozat jövője a tét.

A koronavírus-járvány miatt az EHF előbb májusról augusztus végére halasztotta a férfi BL négyes döntőjét, majd miután Németországban a nyár végéig megtiltották a tömegrendezvényeket, december 28–29-re rakta át a kölni kétnapos kézilabda-fesztivált, ami egy hétfői és egy keddi napot jelentene.

„Kicsit sokkolt a hír, ez egy sz.r döntés szerintem” – mondta egészen őszintén Sander Sagosen, a PSG norvég sztárja a dán Tv2-nek.

„Egyértelmű, hogy rossz helyzetben vagyunk, de az nem megoldás, hogy ezt folyamatosan tovább toljuk magunk előtt. Így két idényre elnyújtjuk a problémát mondjuk hat hónap helyett. Én is jobban szeretnék most játszani, de ez nem megoldható. Eljön az a pillanat, amikor meg kell húzni a vonalat, és valamit fel kell adni. Az lenne a legjobb, ha lefújnák a BL-idényt. A következő idényben így ott lesz nekünk a bajnokság és a kupa mellett a két final four, a világbajnokság, az olimpia, a válogatottal a selejtezők…” – tette hozzá az irányító, aki a nyáron a francia fővárost elhagyva Kielbe igazol.

„Tisztában vagyok vele, hogy a final four milyen sok pénzt hoz a konyhára, de az EHF-ben a nagy képet is látniuk kell. A világon mindenkinek vannak veszteségei. Ezzel együtt nem hiszek benne, hogy meghallgatják a kétségeinket, az európai szövetség nem arról ismert, hogy adna a játékosok véleményére– fogalmazott meg kritikát az európai döntéshozók felé Sagosen a norvég médiában.

A Flensburg dán jobbszélsője, Lasse Svan nehezen tudja elképzelni, hogyan tudják majd elkezdeni az új BL-idényt úgy, hogy még az előzőt sem fejezték be:

Azt tudnám elfogadni az EHF-től indokként, hogy ha szerintük csak így lehet fenntartani a likviditást. Mert inkább játszom szokatlan időpontban, ha ezen múlik, hogy a Bajnokok Ligája még sok évig fennmaradjon. Természetesen a halasztott meccseknek illeszkedniük kell a versenynaptárba, és figyelni kell a játékosok terhelésére is.”

Az EHF április 24-én dönt a 2019–2020-as európai kupaidényről, akkor jelenti be, hogyan juthatnak el a csapatok Kölnbe, illetve hogy mi a helyzet a szerptember 5-i hétvégére halasztott női négyes döntővel. Az egyik verzió szerint a csoportkörben elért eredményeket vennék figyelembe, és az ott első és második helyezett – Barca, Kiel, PSG, Veszprém – csapatok kerülnének be a férfi BL négyes döntőjébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik