Férfi kézi BL: Remélem, végre elhódítjuk ezt a hőn áhított trófeát – Lékai

Vágólapra másolva!
2020.12.27. 14:12
null
Lékai Máté reméli, hogy ezentúl a győzelem fog eszébe jutni, ha meghallja, hogy final four (Fotó: Török Attila)
Hétfő este 20.30-tól összecsap egymással a Telekom Veszprém és a THW Kiel Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének elődöntőjében. A magyar klub játékosai már készen állnak a megméretésre, izgatottak, de egyértelműen a végső győzelem lebeg a szemük előtt.

A 2019–2020-as kézilabda idényt szinte teljesen átírta a koronavírus, így hiába zajlik már a 2020–2021-es BL-évad, az előző idény négyes döntőjét december 28-tól kezdve bonyolítják le. A Telekom Veszprém ellenfele az elődöntőben a THW Kiel lesz.

A magyar csapat a legutóbbi öt kiírásban négyszer is eljutott a final fourba, háromszor a döntőbe is bejutott, ott azonban mindannyiszor alulmaradt. A veszprémiek ettől függetlenül ezúttal is bizakodóak, szeretnék, ha a vesztes finálék után egy győztes is összejönne – a lehetőség adva van.

„Bizakodó és optimista vagyok a négyes döntő előtt. Remélem, hogy a koronavírusos játékosok is mind felépülnek, és végre elhódítjuk ezt a hőn áhított trófeát, mert azt gondolom, hogy a csapat is nagyon megérdemelné, a szurkolók, a város is és mindenki – mondta Lékai Máté, a Veszprém irányítója.

„Sajnos a három elvesztett döntő jut először eszembe, ha meghallom, hogy final four, ezek nem túl szép emlékek, de bízom benne, hogy most megszakad ez a sorozat és nyerni fogunk. Ebben az esetben biztos, hogy ezentúl a győzelem fog eszembe jutni róla” – válaszolta Lékai arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a final fourról.

A Kiel elleni mérkőzés előtt természetesen David Davis, a veszprémiek vezetőedzője is megszólalt: szerinte az összes csapatnak van esélye a végső győzelemre, de természetesen nekik is ez a céljuk.

„Nagyon izgatottak vagyunk. Remekül játszottunk az idény első felében, a csapat tele van önbizalommal, így kell megérkezni a négyes döntőbe. Tudjuk, hogy a torna elég furcsa lehet. Az összes csapatnak megvan a lehetősége a győzelemre, hiszen a négy legjobb együttes jutott Kölnbe idén. Úgy megyünk oda, hogy a fejünkben csak az jár, felemeljük a trófeát és hazahozzuk azt. Semmi más– mondta Davis.

„Minden alkalommal, amikor valami fontosért játszol, az elvárásoknak a maximumon kell lennie. A csapatnak arra kell fókuszálnia, hogy az év legjobb teljesítményét nyújtsa. Nehéz lesz, de az elvárásoknak és az optimizmusunknak magasan kell lennie, hiszen régóta ezért dolgozunk” – ezt már Rodrigo Corrales, a bakonyiak spanyol kapusa tette hozzá.

A Telekom Veszprém egyébként már megérkezett Kölnbe, a final four helyszínére, és hétfőn 20.30-tól kivívhatja a döntős részvételt a német THW Kiel ellen.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2019–2020
FINAL FOUR (KÖLN)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
December 28. (hétfő)
18.00:
Barcelona (spanyol)–Paris SG (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.30: THW Kiel (német)–TELEKOM VESZPRÉM (magyar) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

December 29. (kedd)
18.00:
bronzmérkőzés
20.30: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik