V. Á. 2022.07.27 08:51 Frissítve: 2022.07.28 12:09

Férfi kézi BL: Nincs értelme ennyi jelentéktelen csoportmeccsnek – Nikola Karabatic

A francia Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok klasszisa, Nikola Karabatic a Bock auf Handball magazinnak adott interjút, melyben elmondta, a francia és német klubok számára óriási teher a BL-csoportkörben lejátszott rengeteg rangadó.

 

Nikola Karabatic 38 évesen is meghatározó játékosa a PSG-nek és a francia válogatottnak (Fotó: AFP)


„Szerintem nincs értelme ennyi jelentéktelen csoportmérkőzésnek a Bajnokok Ligájában, olyan erős ellenfelek ellen, mint a Flensburg, a Barcelona, a Kielce vagy a Veszprém. Természetesen megértem, hogy az ilyen típusú BL-meccsek nagyon fontosak az olyan klubok számára, mint a Barcelona, a Kielce vagy a Veszprém, mert a hazai bajnokságuk nagyon gyenge. Ugyanakkor ez óriási teher a német és a francia klubok játékosainak”
– árulta el a három különböző csapattal is BL-t nyerő (Montpellier, THW Kiel, Barcelona) 38 éves irányító-átlövő a Handball World által szemlézett interjúban.

„Jelenleg egyetlen játékosnak sem ajánlom, hogy a Bundesligába igazoljon. Elég megnézni a Flensburgot, melyet sérülések tizedeltek az elmúlt idényben.”

A PSG a Telekom Veszprémmel is egy csoportba került a BL 2022–2023-as kiírásában. A francia sztárcsapatot erősíti ettől az idénytől Máthé Dominik – a magyar válogatott jobbátlövő súlyos sérülése után augusztusban kezdheti újra a futóedzéseket.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.