Férfi kézi BL: Nincs értelme ennyi jelentéktelen csoportmeccsnek – Nikola Karabatic

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 08:51
null
Nikola Karabatic 38 évesen is meghatározó játékosa a PSG-nek és a francia válogatottnak (Fotó: AFP)
A francia Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok klasszisa, Nikola Karabatic a Bock auf Handball magazinnak adott interjút, melyben elmondta, a francia és német klubok számára óriási teher a BL-csoportkörben lejátszott rengeteg rangadó.


„Szerintem nincs értelme ennyi jelentéktelen csoportmérkőzésnek a Bajnokok Ligájában, olyan erős ellenfelek ellen, mint a Flensburg, a Barcelona, a Kielce vagy a Veszprém. Természetesen megértem, hogy az ilyen típusú BL-meccsek nagyon fontosak az olyan klubok számára, mint a Barcelona, a Kielce vagy a Veszprém, mert a hazai bajnokságuk nagyon gyenge. Ugyanakkor ez óriási teher a német és a francia klubok játékosainak”
– árulta el a három különböző csapattal is BL-t nyerő (Montpellier, THW Kiel, Barcelona) 38 éves irányító-átlövő a Handball World által szemlézett interjúban.

„Jelenleg egyetlen játékosnak sem ajánlom, hogy a Bundesligába igazoljon. Elég megnézni a Flensburgot, melyet sérülések tizedeltek az elmúlt idényben.”

A PSG a Telekom Veszprémmel is egy csoportba került a BL 2022–2023-as kiírásában. A francia sztárcsapatot erősíti ettől az idénytől Máthé Dominik – a magyar válogatott jobbátlövő súlyos sérülése után augusztusban kezdheti újra a futóedzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik