Férfi kézi BL: Mindenem fájt a becsúszás után – Sipos Adrián

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 10:26
null
Sipos Adrián (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
A Veszprém–Vardar BL-összecsapás leglátványosabb jelenete kétségkívül Sipos Adrián labdaszerzése és félpályás gólja volt. A válogatott kézilabdázó ugyan bánja, hogy a végére kiengedtek, de úgy érzi, a továbbjutás nem forgott veszélyben.
Örömre és bosszankodásra is volt oka a Telekom Veszprémnek, amely szerda este 31–31-es döntetetlent játszott az RK Vardarral a Veszprém Arénában. Ez azt jelentette, hogy Momir Ilics együttese ugyan simán bemasírozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe (összesítésben: 61–53), ugyanakkor a találkozó utolsó negyedórájában négy-öt gólos előnyt herdált el, és úgy lett döntetlen a végeredmény, hogy végig a Veszprémnek állt a zászló.

„Az ellenfél játékosain egy ideig azt láttam, hogy mindent megpróbálnak, gyorsan végzik el a középkezdéseket, igyekeznek lerohanni minket és gyors gólokkal válaszolni a góljainkra, de nem éreztem bennük azt a tüzet, amit Szkopjében, vagy amit az ember várna egy egyenes kieséses párbajban. Lélekben talán már feladták”  – emlékezett vissza a Veszprém válogatott beállója, Sipos Adrián.

A 32 éves játékos elmondta, szépen, fokozatosan akarták felépíteni a meccset, ezért sem ugrottak neki a Vardarnak. Nem kezdtek jól, de szerinte biztató volt, hogy gyorsan rendezni tudták a soraikat, és már a szünetig ötgólos előnyre tettek szert, ami végleg el is döntötte a párharcot.

A Veszprém egyébként éppen Sipos váratlan akciójától és góljától kapott lendületet: az első félidő közepén a falból kirobbanva belekapott egy átadásba, majd kihasználta, hogy nem értette meg egymást a vendégek kapusa és visszafutó játékosa, megszerezte a labdát, és a félpályáról, fekvő helyzetben az üres kapuba dobta. Ezután perceken belül négy góllal elhúzott a csapata.

„Sosem fogom elfelejteni azt a gólt, utána szinte felrobbant a csarnok, az ilyesmit az ember egy életre elraktározza magában. Mindenem fájt a becsúszás után, de mindent a csapatért – folytatta Sipos. – Ha így küzdöttünk volna minden labdáért a második félidőben is, biztosan győzünk, rossz volt belülről látni, ahogy a végére elöl és hátul is szétesett a játékunk, és nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk.”

A beálló szerint a hajrára kicsit talán meg is könnyebbültek a továbbjutás tudatától, de attól még nem kellett volna így leereszteniük, hiszen hazai pályán nemcsak ők, hanem a szurkolók is megérdemelték volna a győzelmet.

„Már a meccs előtt sem hittem, hogy gondunk lehet a továbbjutással, de azért óvatosan kezeltük a nyolcgólos előnyt, mert a Bajnokok Ligájában az sem garancia – tette hozzá. –  És bár a végére kiengedtünk, odáig éreztem a csapaton a stabilitást, és a továbbjutásunk egyetlen percig sem forgott veszélyben. Az utolsó tíz percben nyújtott teljesítményünk alapján a döntetlen reális.”

A Telekom Veszprém májusban a dán Aalborggal találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik