Férfi kézi BL: megbetegedések miatt halaszt a Kiel, a Szeged és a Vardar két hét múlva pótol

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 15:43
null
A Mol-Pick Szeged december 22-én zárja az évet (Fotó: Mol-Pick Szeged)
Elmarad a szerdára tervezett THW Kiel–Aalborg HB mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében – számolt be az MTI. Közben eldőlt, mikor pótolják a korábban elmaradt Szeged–Vardart.

Ami a Kielt illeti: a német csapat kedden jelentette be, hogy a csapat hétfői edzésén az egyik játékos rosszullétre panaszkodott és köhögött, majd pozitív koronavírustesztet produkált, miként még egy tünetmentes társa is. Rajtuk kívül többen hiányoznak a keretből, valamint a szakmai stábból, akik otthonukban vannak elszigetelve – írta meg a Magyar Távirati Iroda.

Ennélfogva közölték, hogy az európai szövetséggel (EHF) egyeztetve lemondták a soron következő hazai BL-mérkőzésüket.

A hírügynökség emlékeztetett, a BL-csoportjában nyolc meccsen hét pontot gyűjtött, legutóbbi négy találkozóján nyeretlen THW Kiel múlt szerdán a Telekom Veszprém vendégeként kapott ki 41–33-ra, majd szombaton házigazdaként a Ludwigshafent győzte le a bajnokságban 29–19-re. Utóbbi mérkőzéssel kapcsolatban kiemelték, az összecsapás előtti tesztelés minden játékos esetében negatív eredményt hozott. Az elhalasztott hétközi BL-meccs miatt a Kiel következő fellépése a TuSEM Essen elleni bajnoki találkozó lehet vasárnap.

A Kiel december 28-án ismét megmérkőzik a Veszprémmel az előző BL-idény májusról elhalasztott négyes döntőjének első játéknapján, Kölnben – tekintett előre az MTI.

A mostani szezon csoportkörének tizedik fordulójában a Kielce–FC Porto és a Vardar Szkopje–Paris Saint-Germain meccseket sem tudják lejátszani ezen a héten.

Az október 1-jéről elhalasztott Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje találkozót december 22-én 20.45-től pótolják – erről a szegedi klub hivatalos honlapja is beszámolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik