Férfi kézi BL: Még egyszer nem fordulhat elő – Sabaté

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 17:53
Xavier Sabaté utolsó bevetése lesz a Telekom Veszprém vezetőedzőjeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntője. A Marca spanyol sportlap a hétvégi erőpróba alkalmából megszólaltatta a spanyol szakembert.

„Még egyszer nem fordulhat elő az, ami tavaly megtörtént velünk. Az a keserű emlék bizony az életünk végéig kísérteni fog bennünket – idézi a Marca Xavier Sabaté visszaemlékezését a Kielce elleni, 28–19-es vezetésről elbukott tavalyi BL-döntőre. – Uraltuk a meccset, kezünkben volt a győzelem, meg is érdemeltük volna, de aztán úrrá lett rajtunk valamiféle lámpaláz, és hiába hittük, hogy nyertünk, a döntő csapást nem tudtuk bevinni. Biztos vagyok benne, hogy nem fizikai okokból veszítettünk.”Xavier Sabaté visszaemlékezését a Kielce elleni, 28–19-es vezetésről elbukott tavalyi BL-döntőre. – Uraltuk a meccset, kezünkben volt a győzelem, meg is érdemeltük volna, de aztán úrrá lett rajtunk valamiféle lámpaláz, és hiába hittük, hogy nyertünk, a döntő csapást nem tudtuk bevinni. Biztos vagyok benne, hogy nem fizikai okokból veszítettünk.”

Sabaté beszélt arról, hogy a szezon első felében a csapatot ért váratlan vereségek részben a rengeteg utazás következményei voltak, de a rendkívül fárasztó út végén készen állnak arra, hogy feltegyék a pontot az i-re.

„Hiszek a munkámban, az elmúlt öt évben magyar bajnoki címekkel, kupagyőzelmekkel, BL-négyes döntőbe jutásokkal bizonyítottunk. A számunkra kijelölt célokat elértük. A rám eső munkát elvégeztem, de tisztában vagyok azzal, hogy egy mindenben a maximumra törő klubnál dolgozom, és nem vagyunk egyformán türelmesek” – folytatta diplomatikusan Sabaté, akit az elődöntőbeli ellenfélről, a PSG-ről is kérdeztek.

„A párizsi csapat érkezik a legtöbb világklasszissal, de a Final Four résztvevői között minimálisak a különbségek, nagyszerű edzőkkel és játékosokkal vannak felvértezve mindannyian. Nagyon sok tényezőn múlik a végső siker, és biztos vagyok benne, hogy apróságok döntenek.”

Mint ismert, nyártól Ljubomir Vranjes veszi át Sabaté munkáját a veszprémi kézilabdacsapatnál és a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztján.

FÉRFI KÉZILABDA BL
FINAL FOUR (KÖLN, LANXESS ARÉNA)
DÖNTŐ – JÚNIUS 4.
Vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – JÚNIUS 4.
V: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – JÚNIUS 3.
TELEKOM VESZPRÉM–PSG (francia)
V: Szlave Nikolov, Gjorgji Nacsevszki (macedónok)
15.15 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Vardar Szkopje (macedón)–Barcelona (spanyol)
V: Václav Horácek, Jirí Novotny (csehek)
18.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik