Férfi kézi BL: Kellően felpiszkáltuk a lengyeleket - Skaliczki

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 17:34
Hazai sikerét (26–25) követően egygólos előnnyel utazhat a lengyelországi visszavágóra a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Kielce elleni győzelem után Skaliczki László, Mikler Roland és Vadkerti Attila is elégedetten értékelt, bár sajnálkoztak is mindhárman, hogy nem tudtak többet megtartani a hajrá előtt négyre nőtt előnyükből.

„A mai meccsen elsősorban az volt a fontos, hogy nyerjünk, azt kértem a csapattól, hogy tegyük oda a szívünket, lelkünket – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Digi Sportnak Skaliczki László. – Lehetett volna nagyobb is a különbség, de nem tudtunk élni a sanszokkal. A Kielce bizonyította, hogy nem véletlenül tudta le százszázalékosan a csoportkört, sok taktikai, szerkezeti váltásra képes menet közben. A kívülálló számára is jó meccset játszottunk, azt hiszem, kellően felpiszkáltuk a lengyeleket a visszavágóra. Szurkolóik Szegeden is megmutatták, milyen hangulatra számíthatunk Kielcében, ahol bármelyik csapatnak fel van adva a lecke. Próbálunk tisztességgel helytállni.”Skaliczki László. – Lehetett volna nagyobb is a különbség, de nem tudtunk élni a sanszokkal. A Kielce bizonyította, hogy nem véletlenül tudta le százszázalékosan a csoportkört, sok taktikai, szerkezeti váltásra képes menet közben. A kívülálló számára is jó meccset játszottunk, azt hiszem, kellően felpiszkáltuk a lengyeleket a visszavágóra. Szurkolóik Szegeden is megmutatták, milyen hangulatra számíthatunk Kielcében, ahol bármelyik csapatnak fel van adva a lecke. Próbálunk tisztességgel helytállni.”

„A második félidő végéhez közeledve több góllal is vezettünk már, így picit rossz érzés maradt bennem, hogy az előnyből a végére csak egy maradt meg – mondta az öt góljával főszereplővé váló Vadkerti Attila. – Kicsit taktikusabb játékkal megőrizhettünk volna még pár gólt az előnyünkből. Szerettük volna huszonnégy-huszonöt gólon tartani a Kielcét, ami csak néhány csapatnak sikerült eddig, mert tudtuk: csak így lehet keresnivalónk ellene. Ezt sikerült megvalósítanunk, fantasztikusan védekeztünk, gyors góljainkkal pedig megleptük a lengyeleket. Bár a két-három gólos győzelmünk is benne volt a meccsben, ám így sem lehetünk elégedetlenek. Idegenben nekünk most már jó az iksz.”

„Egy meccsen a kapusnak is vannak hullámvölgyei és hullámhegyei, nekem utóbbi a második félidő közepén jött el – emlékezett Mikler Roland, aki kritikus időszakban hozta sorra a bravúrokat. – Amikor a lengyelek két-három ziccert hoztak rám zsinórban, abba azért nehéz volt belekapnom, utána viszont a védőktől nagy segítséget kaptam, jól takarták a sávokat, nekem az üres területre kellett figyelnem. Nem tudom, mire lehet elég az egygólos előnyünk – ami lehetett volna nagyobb is – a visszavágón, egyelőre csak a vasárnapi győzelmünkre koncentráltam, amely a pályán és a lelátón mutatott hatalmas küzdés érdeme.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik