Férfi kézi BL: Ilicset nem a védekezés, a sok kihagyott ziccer aggasztja

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 11:17
null
Momir Ilics az NB I-es meccsekre is úgy készíti fel csapatát, ahogyan a Bajnokok Ligájára (Fotó: Szabó Miklós)
Már csak két forduló van hátra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből: a legutóbbi három nemzetközi meccsén egy pontot gyűjtő Telekom Veszprémnek ugyan nem forog kockán a továbbjutása, de nem mindegy, milyen szájízzel kezdi el a negyeddöntőért zajló rájátszást.

 

Az eredményesség vagy a teljesítmény a fontosabb a továbbjutás szempontjából nem mérvadó Kielce elleni hazai mérkőzésen?
Mindkettő! – vágta rá Momir Ilics, a Telekom Veszprém szerb edzője. – Barcelonában ugyan kikaptunk a múlt héten, a hozzáállással viszont elégedett voltam. Mondjuk, ez a minimum, minden meccsen azt várom el a játékosaimtól, hogy teljes erőbedobással küzdjenek a végsőkig. Legutóbb ziccereket rontottunk, a Barca pedig megbüntette. A Kielce is így tesz majd, nem véletlenül vezeti a csoportot, ezért ezen a téren mindenképp fejlődnünk kell.

Mi a helyzet a védekezéssel?
Jogos kérdés, miután Spanyolországban egy félidő alatt huszonkét gólt kaptunk, ami ezen a szinten nagyon sok. Beszéltünk erről a srácokkal, ők is tudják, folyamatosan kell koncentrálniuk hátul, nem engedhetnek ki egy pillanatra sem. Őszintén szólva az azonban jobban aggaszt, hogy tiszta helyzetekben hibázunk. Megcsináljuk a nehezét, odajutunk a kapussal szembe, ám ezeket a szituációkat nem mindig tudjuk góllal befejezni. Sőt! Hogy mi az oka? Elsősorban az, hogy nem koncentrálunk eléggé.

Mentálisan és erőnlétileg milyen állapotban van a társaság?
Habár a januári Európa-bajnokság óta már egy hónap eltelt, de a többi együtteshez hasonlóan még mi sem tartunk ott, ahol a hosszú szünet előtt. Ez olyan probléma, amellyel mindenki újból és újból szembenéz a nagy világversenyeket követően.

Egy Bajnokok Ligája-találkozóra mennyire készülnek másként, mint egy NB I-es bajnokira?
Én nem teszek különbséget a két sorozat között, ezt már a nyári kinevezésemkor említettem. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a klubnak és a szurkolóknak mennyire fontos a BL, nekünk is az, de egyszerűen nincs idő az újratervezésre. Van, hogy két-három naponta lépünk pályára, nem mérlegelhetünk. Végtére is profik vagyunk, ez a munkánk, és nincs más feladatunk, mint kézilabdameccseket nyerni.

A katalánokat sikerült meglepni a hét a hat elleni játékkal, ezt a jövőben is alkalmazzák?
Ez a körülményektől is függ, meg persze a riválistól. Több variációval próbálkozunk, például védekezésben is szeretnék újítani, de nem megy egyik napról a másikra. Hibák még akadnak, lesznek is, mert a gyakorlás fázisában járunk, ám optimista vagyok a jövőt illetően. Persze ahhoz, hogy jók és eredményesek legyünk, három dolog kell: munka, munka és munka.

A kieséses szakaszt megelőzően topcsapatokkal szemben kell lemérniük, hol tartanak. Az önbizalom szempontjából nem mindegy, hogy mire mennek a Barca, Kielce, PSG hármassal.
Ez így van, a Veszprém esetében ráadásul hatványozottan igaz: mindig a győzelemre törekszik. A nagyokkal eddig jó csatákat vívtunk, ezekből kell „táplálkoznunk”. Való igaz, az idegenbeli mérlegünk nem túl fényes, de bízom benne, hogy mostantól nem csak otthon tudunk majd nyerni. Azt egyelőre nem tudom megjósolni, meddig jutunk el az idei kiírásban.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
13. FORDULÓ
MÁRCIUS 3., CSÜTÖRTÖK
B-CSOPORT
18.45:
Telekom Veszprém–Lomza Vive Kielce (lengyel) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
A-CSOPORT
20.45:
PPD Zagreb (horvát)–THW Kiel (német)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel) 12 9 3 382–347 +35 18
2. Barcelona (spanyol) 12 7 2 3 381–347 +34 16
3. Paris SG (francia) 11 6 2 3 364–325 +39 14
4. TELEKOM VESZPRÉM 12 6 1 5 374–351 +23 13
5. Flensburg (német) 13 4 2 7 355–372 –17 10
6. FC Porto (portugál) 13 3 3 7 365–408 –43 9
7. Motor Zaporizzsja (ukrán) 11 4 7 312–341 –29 8
8. Dinamo Bucuresti (román) 12 4 8 355–397 –42 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik