Férfi kézi BL: Dujsebajev mesélt Ortegának a kölni atmoszféráról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 08:17
A sikeres bajnoki döntő után már a kölni final four és a THW Kiel elleni Bajnokok Ligája elődöntő lebeg az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának szeme előtt. Antonio Carlos Ortega, a magyar csapat vezetőedzője a várható speciális atmoszféra miatt 55 százalék esélyt ad a Kielnek, de hangsúlyozza, nem elégszenek meg a négyes döntőbe kerüléssel.  

„Én, a játékosok és a szurkolók is nagyon boldogok voltunk, amikor kivívtuk a final fourba kerülést. De mindannyian tudjuk, hogy az utunk ezzel nem ért véget, egy meccsen bárkit képesek vagyunk legyőzni. Az az egyik jó dolog a sportban, hogy hamar elérkezik a visszavágás pillanata – utalt Carlos Ortega az európai szövetségnek adott interjújában a Kiellel szemben elbukott tavalyi BL-negyeddöntőre. – Újra egy nagy meccsen találkozunk a Kiellel, és most jó esélyünk van a sikerre. A Kielnek tapasztaltabb a kerete, de Omeyer, Ilics, Ahlm és Narcisse távozásával csökkentek a variációs lehetőségei.”Carlos Ortega az európai szövetségnek adott interjújában a Kiellel szemben elbukott tavalyi BL-negyeddöntőre. – Újra egy nagy meccsen találkozunk a Kiellel, és most jó esélyünk van a sikerre. A Kielnek tapasztaltabb a kerete, de Omeyer, Ilics, Ahlm és Narcisse távozásával csökkentek a variációs lehetőségei.”

Ortega külön is kiemelte Momir Ilics szerepét, aki hamar megtalálta a helyét Veszprémben, és alkalmazkodott a játékhoz, védekezésben és támadásban is abszolút kulcsember.

„Ha semleges helyszínen találkoznánk a Kiellel, azt mondanám, ötven-ötven százalék a két csapat esélye. De így, hogy maximum két-három ezer magyar szurkolóra lehet számítani, és több mint tizenötezren biztatják majd a Kielt az arénában, ötvenöt százalékot adok az ellenfélnek. Még nem vettem részt ezen az eseményen, de kollégám, Talant Dujsebajev már felkészített arra a speciális atmoszférára, ami arra a csapatra vár, amelyik német ellenféllel találkozik Kölnben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik