Férfi kézi BL: az EHF és a Celje is közleményt adott ki a rasszista botrányról

Vágólapra másolva!
2019.09.24. 15:17
Mint beszámoltunk róla, a Barca–Celje (45–21) férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen a szlovén szurkolók egy csoportja többször is huhogással hergelte a katalánok francia átlövőjét, Dika Memet. A sportágban szerencsére nem megszokott események kapcsán az európai szövetség (EHF) és a szlovén klub is közleményt adott ki.

Mint az EHF kiemelte, a hasonló viselkedésnek nincs helye az európai kézilabdában, a szövetség elítéli a rasszizmus és a diszkrimináció minden formáját. Az EHF egyúttal jelezte, a hivatalos jelentés és beszámolók tanulmányozása után dönt arról, hogy további intézkedéseket tesz-e az ügyben. Nem lenne meglepő, ha a fegyelmi bizottságnál folytatódna a történet. EHF kiemelte, a hasonló viselkedésnek nincs helye az európai kézilabdában, a szövetség elítéli a rasszizmus és a diszkrimináció minden formáját. Az EHF egyúttal jelezte, a hivatalos jelentés és beszámolók tanulmányozása után dönt arról, hogy további intézkedéseket tesz-e az ügyben. Nem lenne meglepő, ha a fegyelmi bizottságnál folytatódna a történet.

A Celje és a Florijani nevet viselő szurkolói csoportja is közleményt adott ki a Barca-meccsen tapasztalt rasszista felhangok miatt:

„Klubunk személyesen és később írásos formában is elnézést kért a Barcától és Dika Memtől a szurkolói csoportunkba tartozó néhány személy teljességgel elfogadhatatlan viselkedése miatt, amely az egész csoport megítélésére kihatott. Klubunk elítéli a diszkrimináció minden formáját. Mindennap aktívan teszünk egy elfogadó kultúra megteremtéséért, és a közvélemény felé is diszkrimináció-ellenes üzenetet közvetítünk” – írta a Celje.

„A szurkolói csoportunk Európa-szerte ismert a sportszerű magatartásáról és hogy mindenkit elfogad. Nemrég ünnepeltük fennállásunk 25 éves évfordulóját, amely során egyetlen külföldi incidensünk sem volt, amiért 2004-ben fair play díjat is kaptunk. Elítéljük ezeket az egyéni akciókat, amelyekkel nem szabad, hogy az egész csoportot azonosítsák. Szombaton új tagok is velünk voltak, a klubbal egyetértettünk abban, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy az új csatlakozóknak elmagyarázzuk a szurkolói kultúránk lényegi elemeit” – írta a Florijani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik