Férfi kézi BL: a négy gól nem jelent semmit – vallják Kielben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 23:01
Mindössze három nappal az első mérkőzés után szerdán lejátssza Kielben Bajnokok Ligája-visszavágóját a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A német csapatnál egyetértenek abban, hogy a négygólos hátrány nem jelent semmit.

„A négy gól a modern kézilabdában gyakorlatilag nem jelent semmit" – jelentette ki Marko Vujin, aki nem brillírozott a szegedi mérkőzésen. Joan Canellas annyit tett hozzá, hogy nem voltak kellően agresszívek, de a visszavágó teljesen más lesz, míg a visszatérő Christian Dissinger szerint hazai pályán le kell tudniuk dolgozni a hátrányt. Marko Vujin, aki nem brillírozott a szegedi mérkőzésen. Joan Canellas annyit tett hozzá, hogy nem voltak kellően agresszívek, de a visszavágó teljesen más lesz, míg a visszatérő Christian Dissinger szerint hazai pályán le kell tudniuk dolgozni a hátrányt.

Alfred Gíslason szerint összeszedettebben kell játszaniuk, és nagyon oda kell figyelniük, mert a Szeged tapasztalt együttes, és képes az idegenbeli győzelemre.

„Ha a szurkolóink olyan nagyszerű hangulatot teremtenek szerda este, mint tették azt a szegedi drukkerek vasárnap, akkor megint a saját kezünkben lesz a sorsunk. Még semmi sincs veszve” – bizakodott Thorsten Storm, a Kiel menedzsere.

A magyar csapatnál Marko Csuruvija belázasodott, így nem tartott a csapattal, a többiek rendben vannak, a csapatkapitány, Zubai Szabolcs bokája is jó.

„A vasárnap este mindenkinek mozgalmas volt, személy szerint nem is nagyon tudtam elaludni a Kiel elleni meccs után, de a hétfő már teljesen a visszavágóról szólt. A videoelemzésen túlestünk, illetve egy könnyedebb regenerációs edzést is tartott még otthon a szakmai stáb. Igazából nincs is időnk pihenni, ám az alvással már nem lesz problémánk, remélem, mindenki ki tudja aludni majd magát. Tavaly véghez vittünk egy bravúrt, ez most is benne van a csapatban. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy mekkora az előnyünk, a mai kézilabdában ez nem is megengedhető, hiszen gyorsan fordulhat a kocka. A hangulatra nincs panasz, és erre a csapatkohézióra a szerdai mérkőzésen is nagy szükség lesz" – mondta Ancsin Gábor a klub honlapjának.

FÉRFI KÉZILABDA BL
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

THW Kiel (német)–Mol-Pick Szeged 18.30 (Tv: Sport1, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik