Férfi kézi: a világ egyik legjobb szélsőjét szerződtette a Veszprém

Vágólapra másolva!
2016.06.16. 17:47
null
Dragan Gajic és a Veszprém kölcsönösen jól járhat egymással (Fotó: AFP)
A mai napon hivatalossá vált, hogy Dragan Gajic a következő két szezonban a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatához igazolt, szerződése 2018. június 30-ig szól – adta hírül a klub hivatalos oldala.

 

A szlovén válogatott 188 cm magas, 85 kg-os jobbszélsője az 50-es számmal szerepel a magyar rekordbajnok színeiben.

Gajic 1984. július 21-én született Celjében, pályafutását a Rudar Evj csapatában kezdte, majd 2004 és 2011 között – egyéves zágrábi kitérőt leszámítva (2009–2010) – a Celje PL-ben játszott, amellyel hatszor lett szlovén bajnok és ötször kupagyőztes. A zágrábiakkal az ott töltött egy esztendő alatt megnyerte a horvát bajnokságot és a kupát is. Celjéből a francia Montpellier-hez szerződött, amellyel 2014-ben az EHF-kupában a második helyen végzett, és ő lett a versenysorozat gólkirálya.

A szélső 2005 óta tagja a szlovén válogatottnak. A 2015-ös világbajnokság kimondottan jól sikerült számára, hiszen 71 találatával a torna gólkirálya lett, és az All-Star-csapatba is bekerült.

Érdekesség, hogy a Veszprémben a jobbszélső poszton Gulyás Péter mellett a szintén szlovén válogatott Gasper Marguc bevethető még.

KÁLOMISTA MARAD A KLUB ÉLÉN

Kálomista Gábor maradt a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, miután az igazgatóság nem fogadta el a lemondását. Az alábbiakban a klub honlapján megjelent közleményt olvashatják.

„A Veszprém Handball Zrt. igazgatósága június 15-i ülésén megtárgyalta Kálomista Gábor vezérigazgató lemondását, melyet 2016. május 29-én, Kölnben nyújtott be. Az igazgatóság a lemondást nem fogadta el.

Az igazgatóság szerint Kálomista Gábor elmúlt évtizedben végzett munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a Veszprém kézilabdacsapata a tekintélyes magyar élmezőnyből a világ élmezőnyébe kerüljön. Az elmúlt néhány év sikerei (magyar bajnokságok, kupagyőzelmek, SEHA-liga, Bajnokok Ligája final four, Super Globe-döntő) azt bizonyítják, hogy Kálomista Gábor munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.”

***

A Veszprém Handball Zrt. június 15-től Eklemovics Nikolát nevezte ki a társaság sportigazgatójának – számolt be róla a klub hivatalos honlapján.

„Az egykori klasszis kézilabdázó feladatkörébe tartozik a felnőtt csapat szakmai munkájának felügyelete, tovább az utánpótlás korosztályok szakmai munkájának felügyelete is. A sportigazgató feladata – többek között – a társaság menedzsmentjének döntés-előkészítése, másrészt a csapatok szakmai munkájának elősegítése is.

A sportigazgatói megbízást indokolja az is, hogy a következő szezon minden eddiginél nagyobb terhet ró a Telekom Veszprémre, miután a felnőttcsapat résztvevője lesz a magyar bajnokság teljes sorozatának, a SEHA-ligának és a Bajnokok Ligájának is. Mindemellett várhatóan a Telekom Veszprém fogja adni a legtöbb játékost a válogatottba, amely 2017-ben részt vesz a franciaországi világbajnokságon is” – olvasható a honlapon.

Eklemovics 1999-től előbb a Pick-Szegedben, majd 2004-től az MKB Veszprémben játszott. Utóbbi csapatban 170 mérkőzésen 422 gólt dobott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik