Férfi kézi: a Veszprém legyőzte a BL-döntőst Strasbourgban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 20:01
A Telekom Veszprém négy góllal legyőzte a francia Nantes-ot a strasbourgi Eurotournoi férfi kézilabda felkészülési torna csoportkörében. A Mol-Pick Szeged Ukrajnában 28–25-re kikapott a Kielcétől.

A Veszprém a felkészülése fontos állomásához érkezett a franciaországi viadalon, amelyen hat csapat küzd, s mindegyik három mérkőzésen léphet pályára. A magyar bajnoki ezüstérmes első ellenfele a BL-döntős Nantes volt, amely ellen a szünetben 14–13-ra vezetett, a második félidőben végig két-három góllal vezetett, és végül 28–24-re győzött.

A magyar csapat legjobbja Dragan Gajic volt hét góllal, Manuel Strlek és Borut Mackovsek 5-5 találatig jutott. A meccset Sterbik Árpád védte végig. Részletes statisztikák itt!

KIKAPOTT A SZEGED
A magyar bajnok Szeged Ukrajnában szerepel felkészülési tornán. Pénteken a lengyel Kielce volt az ellenfele, amelytől 28–25-ös vereséget szenvedett. A lengyel csapat a félidőben 16–13-ra vezetett, Juan Carlos Pastor szerint a rossz kezdés döntött. A szegediek legeredményesebbje a 4-4 gólig jutó Bombac, Maqueda és Sigurmansson volt. A Szeged szombaton 17 órától a házigazda Motor Zaporizzsjával játszik, a torna negyedik csapata a fehérorosz SZKA Minszk.

A Veszprém csoportjának harmadik tagja a BL-döntőben a Nantes-ot legyőző, szintén francia Montpellier, amely a trió nyitó meccsén 31–27-re ismét felülmúlta a Nantes-ot.

A Veszprém szombaton 20.30-tól a Montpellier-vel játszik.

A torna másik csoportjában a PSG, a Vardar és a Breszt szerepel, vasárnap a csoport első, második és harmadik helyezettjei játszanak egymással a helyosztókon.

Közben a Sport Tv Heti helyzet műsorában Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a csapat 2Rule felszerelésre vált. A hivatalos formaruhája már most is az, de a meccseket egyelőre még Hummelben vívja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik