Férfi kézi: a Szeged bemutatta orosz válogatott irányítóját

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 11:03
Szerdán a Mol-Pick Szeged hivatalosan bemutatta Dmitrij Zsitnyikovot a sajtó munkatársainak. A lengyel Wisla Plockból érkező orosz válogatott irányító még tavaly írt alá 2+1 éves szerződést a szegediekkel.

„Bár csak tegnap érkeztem a városba egy hosszú autóút után Plockból, úgy gondolom, tetszeni fog Szeged, mert hasonló a szülővárosomhoz – idézi a szegediek hivatalos honlapja Dmitrij Zsitnyikovot, a 89-es mez új gazdáját. – Nagyon jó edzők és játékosok alkotják a Mol-Pick Szegedet, amellyel elérhetjük a Bajnokok Ligája final fourt. Itt játszik az egyik legjobb barátom, Szergej Gorbok, akivel sokat beszéltem, mielőtt ideigazoltam, és elmondta, hogy ő boldog itt. Még nem játszottam Szegeden BL-meccset, de ismerem a játékosokat válogatott mérkőzésekről. Az idén megmutatta a Szeged, hogy képes megnyerni a bajnokságot, remélem, a következő idényben hozzá tudom tenni azt a plusz lökést a csapat játékához, amivel ez tényleg sikerülhet.”Dmitrij Zsitnyikovot, a 89-es mez új gazdáját. – Nagyon jó edzők és játékosok alkotják a Mol-Pick Szegedet, amellyel elérhetjük a Bajnokok Ligája final fourt. Itt játszik az egyik legjobb barátom, Szergej Gorbok, akivel sokat beszéltem, mielőtt ideigazoltam, és elmondta, hogy ő boldog itt. Még nem játszottam Szegeden BL-meccset, de ismerem a játékosokat válogatott mérkőzésekről. Az idén megmutatta a Szeged, hogy képes megnyerni a bajnokságot, remélem, a következő idényben hozzá tudom tenni azt a plusz lökést a csapat játékához, amivel ez tényleg sikerülhet.”

„Nagyon sajnáljuk, hogy tavaly nem tudtuk leigazolni Zsitnyikovot, mert így most nehezebben fog beilleszkedni a csapatba – mondta Marko Krivokapics, a Mol-Pick Szeged másodedzője. – Az irányító posztján nagyot fogunk előrelépni. Az idei két irányítónkkal is elégedettek voltunk, viszont most kapunk egy extra játékost. Dmitrij védekezésben és támadásban is használható kézilabdázó, így sokkal több opciónk lesz. Sigurmannssonnal és Zsitnyikovval lehetséges lesz elérni a céljainkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik