Férfi kézi: a lengyelek hosszú távon számítanak Dujsebajevre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.04. 18:14
További négy évig, a 2020-as tokiói olimpia végéig hosszabbít a Lengyel Kézilabda-szövetség a férfiválogatottat február óta irányító Talant Dujsebajevvel. Minderről Andrzej Krasnicki, a szövetség újraválasztott elnöke egyezett meg a korábbi magyar szövetségi kapitánnyal.

A párhuzamosan a Kielce vezetőedzői posztját is ellátó szakembert február közepén bízták meg a lengyel válogatott irányításával, ahol a hazai rendezésű Európa-bajnokságon elért hetedik hely után lemondó Michael Bieglert váltotta. február közepén bízták meg a lengyel válogatott irányításával, ahol a hazai rendezésű Európa-bajnokságon elért hetedik hely után lemondó Michael Bieglert váltotta.

A lengyelek tavasszal sikeresen vették az olimpiai selejtezőt, majd Rióban a negyedik helyen zártak. Dujsebajev szerződése november végéig szólt, most újabb négy évről egyeztek meg, az aláírásra a közeljövőben kerül sor.

„Amikor mindkét fél szeretné folytatni az együttműködést, hamar lezárulnak a tárgyalások. Hosszú távú építkezésbe kezdünk, ugyanis a legfontosabb cél a 2020-as olimpia. A generációváltással nem az a probléma, hogy nincsenek tehetséges fiatal játékosaink, hanem hogy nekik még kevés a nemzetközi tapasztalatuk. Még nem állnak készen rá, hogy a legmagasabb szinten játszanak, így türelmet kérek" – mondta Dujsebajev az onet.pl-nek. Az újraválasztott szövetségi elnök annyit tett hozzá, hogy még nagyobb szerepet szánnak Dujsebajevnek a lengyel kézilabda fejlesztésében, az átalakítást illetően pedig bízik a szakemberben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik