Férfi kézi: A klub azon dolgozik, hogy Ilics maradjon - Ortega

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 10:29
null
Carlos Ortega győzni indul Kölnbe (Fotó: Korponai Tamás)
Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának edzője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A spanyol szakember elsősorban a május 30–31-i final fourról osztotta meg várakozásait, szerinte Kölnben a pillanatnyi forma dönthet a négy résztvevő között.

 

„Tényleg a legjobb négy csapat jutott be a kölni final fourba, ám hogy melyik fél a legerősebb, szerintem nem lehet megmondani. A napi forma dönthet a négyes döntőn, az, hogy adott pillanatban melyik csapat képes tudása legjavát nyújtani. Az biztos, hogy a védekezésen sok múlhat mindegyik csapat részéről. Nagy kérdés, hogy melyik fal tudja majd leginkább segíteni a kapusát” – tekintett előre a kölni végjátékra Carlos Ortega, akinek nem volt „kedvezményezettje” az elődöntő sorsolása előtt.

„A final fourban mindegy az ellenfél. Ellenfelünk, a Kiel német csapatként a vendéglátó, ez nyilván előnnyel jár számukra, de az elmúlt két év megmutatta, hogy az a csapat nyer, amelyik a legjobb formában játszik – akkor a Hamburg és a Flensburg volt ez. Ismerjük egymást, és mindegyik csapatnak lehet esélye a győzelemre. Az biztos, hogy a tavalyi teljesítményünkhöz képest javítani kell. Ha a kieliek futnak, nekünk gyorsabban kell futnunk, ám az elmondható, hogy a gyors tempójú játékot még mindig a német csapat műveli a legmagasabb szinten.”

„Természetesen én is a győzelemért utazok, ez azonban bizonyosan nem lesz egyszerű történet. Reméljük, idén sikerül elhozni a trófeát, hátha ezúttal mi leszünk a legjobbak. Jövőre még nehezebb lehet, hiszen erősödik a mezőny, lásd a PSG igazolásait.”

Ortega elmondta, hogy a bajnokságban természetesen az első hely megszerzése a cél, ám a „Szeged egyre jobban játszik, egyre keményebb dió”, ugyanakkor kiemelte, egyelőre az a fontos, hogy Csurgón nyerjen csapata, és elérhető közelségben legyen az első hely a felsőházban. A Veszprém holnap (18.00, tv: Duna World) lép pályára a somogyi csapat otthonában, majd szombaton (18.00, tv: Duna World) jön a Mol-Pick Szeged elleni idegenbeli fellépés.

A spanyol tréner riporteri kérdésre beszélt arról is, hogy nagyjából tisztában van a következő szezonbeli kerettel, ám Momir Ilics esetleges Barcelonába távozása még együtt járhat változásokkal. „Momir Ilics távozása kérdésében továbbra sincs döntés. A klub azon dolgozik, hogy maradjon. Ha mégis elmegy, akkor a támadójáték miatt feltétlenül erősítenünk kell, de az biztos, hogy nehéz lenne őt pótolni.”

RUESGA SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT
Az MKB-MVM Veszprém hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint súlyos Carlos Ruesga sérülése, a 30 éves spanyol játékos ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Beszámoltunk róla, hogy az irányító a vasárnapi spanyol–német válogatott Európa-bajnoki selejtező 26. percében sérült meg, és nem tudta folytatni a játékot. És bár az első nyilatkozatok szerint nem szenvedett súlyos sérülést, csak az oldalszalagja húzódott meg, a mai, részletesebb vizsgálatok már nagyobb problémát állapítottak meg. Az eredmények szerint elszakadt Ruesga keresztszalagja, így számára befejeződött az idény.

A klub tájékoztatása szerint Ruesga térdét még Veszprémben is megvizsgálják a héten, utána döntenek a műtét helyéről és időpontjáról.


A veszprémi csapatból Cristian Ugalde el sem utazhatott a spanyol válogatott meccseire, a Magyar Kupa-döntőn elszenvedett sérülése után két-három hét kihagyást jósoltak számára, míg Gulyás Péter a magyar válogatott Oroszország elleni fellépéseit hagyta ki derékbántalmai miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik